Sport

2016.05.29. 15:01

Kézilabda BL - Hansen dicsősége a bronzmeccsen

Köln - A tíz gólt szerző Mikkel Hansen vezérletével óriási csatában bronzérmet szerzett a PSG. A THW Kiel pedig, ahogy tavaly is, negyedik lett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőn.

B. Virág Rita

PSG-THW Kiel 29:27 (15:11)
Köln, 20 ezer néző. V.: Eliasson, Palsson (izlandiak). A legjobb góllövők: Hansen 10, Narcisse 6, Onufrijenkó 5, ill. Dissinger 7, Duvnjak 5, Vujin 3.

(Fotó: 2016 EHF / Uros Hocevar LANXESS Arena, Cologne, Germany)

A két csalódott csapat találkozóján először a PSG harcolt ki előnyt (5. perc: 4:2), Landin beállásával azonban sikerült egyenlítenie a németeknek. Mikkel Hansen fújt riadót, a 12. percben pedig 8:4-es francia előnyt jegyezhettünk fel.

Nem volt igazán nagy szurkolás, a telt házas aréna békésen szemlélte, ahogy a PSG Onufrijenko és Hansen vezérletével, miként őrizte előnyét (21. perc: 12:8). A félidő utolsó perceiben komolyan kapaszkodott a Kiel, 14:9-nél két gyors góllal visszajött belátható távolságra, ám zárásként Onufrijenkó bombájával nem tudott mit kezdeni Landin, így 15:11-es francia előnyt mutatott a szünetre az eredményjelző.

A második félidőre összekapta magát a Kiel, s Landin csodás védéseivel, valamint Vujin és Duvnjak találataival újra nyílttá tette a meccset (39. perc: 19:18).

A folytatásban Dissinger parádés teljesítményt nyújtott, majd Wienczek a 43. percben lőtt góljával először vezetett a Kiel (20:21).

Izgalmas hajrá előtt álltunk, az utolsó tíz perc 23:23-as állásról kezdődött meg. Az 58. percig rendre egy góllal a németek mentek elől, ám ekkor Mtima és Hansen találataival 28:27-re fordult a kocka. Közben az EHF a háttérben már készülődött, ugyanis a játékos kijárón át csinos hölgyek jelentek meg nagy tálcákkal, rajta a bronzérmekkel.

Az 59. percben Hansen újabb bombája eldöntötte a meccset, így a THW Kiel sorozatban másodszor is negyedik helyen fejezte be a Final Fourt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!