Sport

2016.07.25. 16:45

Kézilabda a parton

Balatonakarattya - Az alsóörsi férfiak egészen a bronzmeccsig meneteltek, a hölgyek pedig a tizedik helyen végeztek a strandkézilabda kvalifikációs sorozatának legutóbbi állomásán.

Horváth Gábor

A strandkézilabdázók legutóbb Balatonakarattyán gyűltek össze, a sportág kvalifikációs sorozatában az elmúlt hétvégén a település strandja volt a soron következő helyszín.

Természetesen mindkét nem képviselői pályára léptek, a cél ezúttal sem volt más, mint a minél előkelőbb helyezés elérése. A csapatok a kvalifikációs sorozat állomásain pontokat gyűjtenek, a legjobb tíz együttes szerepelhet a balatonboglári országos döntőben, amelyet augusztus 6-7-én rendeznek meg.

A hölgyeknél az alsóörsi Királylányok ASE a B csoportba kapott besorolást, s hiába kezdett jól - két siker-rel -, a folytatásban kétszer kikapott, és lecsúszott a harmadik helyre.

Ezzel a csapat nem jutott be a legjobb nyolc közé, a 9-12. helyért zajló folytatásban legyőzte a Hort-Mango alakulatát, ezt követően viszont alulmaradt győri vetélytársával szemben, így a tizedik helyen zárta a balatonakarattyai állomást.

A férfiaknál megyénket a szintén alsóörsi Beach Devils ASE képviselte. Az együttes elsöprő lendülettel kezdett, mind a négy csoportmeccsét megnyerve első helyen jutott a legjobb nyolc közé.

A folytatásban a Laza Ladik sem tudta megállítani a Devilst, amely bejutott a négy közé, a döntőbe azonban már nem, a dabasiak ál-lították meg a gárdát.

Hátravolt még a bronzmeccs, amely sajnos megint nem sikerült, az alsóörsiek alulmaradtak a Dinamit BHC-val szemben, így végül negyedikek lettek.

A férfiaknál Dabas-Orosháza döntőt rendeztek, utóbbi sikerével.

A hölgyeknél az Agenta Girls aka Multiche elnevezésű formáció szerezte meg az első helyet, a fináléban a LadyBugs együttesét legyőzve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!