Sport

2016.05.31. 13:25

Két veszprémi a magyar keretben! - Bernd Storck kihirdette Eb-csapatát

Budapest, Veszprém - Két veszprémi játékos is bekerült a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra utazó magyar válogatott keretébe. Meglepetés is van.

Horváth Gábor

Bernd Storck szövetségi kapitány kedden kihirdette szűkített Európa-bajnoki játékoskeretét. A 23 fős lista nagyjából megegyezik a várakozásokkal, egyedül talán az MTK-s Bese Barnabás bekerülése számít némi meglepetésnek. A mezőnyjátékosok közül Gyurcsó Ádám és Korcsmár Zsolt maradt ki, a kapusok sorából pedig Megyeri Balázs.

A várakozásoknak megfelelően az ausztriai edzőtáborba meghívott fiatalok, Kocsis Gergő, Vida Máté, és Sallai Roland, is érintettek volt a keret szűkítésében.

Továbbra is a csapat tagja a Veszprém FC USE nevelése, Lang Ádám, valamint a szintén a bakonyi megyeszékhelyről származó Kádár Tamás. Nekik az Eb-szereplés kivívásában is fontos szerepük volt. Stabil emberei a nemzeti együttes hátsó alakzatának.

Továbbra is a csapat tagja Lang Ádám Fotó: MTI

A válogatott kerete, kapusok: Király Gábor (Swietelsky-Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Bese Barnabás (MTK Budapest), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton FC), Lang Ádám (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva).

Középpályások: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Kleinheisler László (Werder Bremen), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Pintér Ádám (Ferencváros), Stieber Zoltán (Nürnberg)

Támadók: Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Szalai Ádám (Hannover), Németh Krisztián (al-Gharafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Böde Dániel (Ferencváros.

Hétvégén Németországban játszunk

A magyar válogatott Németország ellen vívja utolsó felkészülési mérkőzését a kontinenstorna előtt. A két együttes szombaton Gelsenkirchenben találkozik egymással. A mieink június 14-én lépnek először pályára az Eb-n, ekkor Ausztria lesz az ellenfél. A folytatásban Izland (június 18.) és Portugália (június 22.) következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!