Sport

2015.07.11. 16:57

Két nap száguldás - Elstartolt a 22. Veszprém Rali

Veszprém - Szombat délután a Márkó – Jutaspuszta szakasszal kezdődött el az idei, huszonkettedik Veszprém Rali. Az első két gyorsasági szakasz után Herczig Norbert áll az élen.

Heffler Péter

Száznál is több nevezővel szombat délután a Veszprém Aréna parkolójából elrajtolt az idei Veszprém Rali, ami egyben az Országos Rali Bajnokság ötödik futama. Magyar bajnokok, nagy pilóták egész sora nevezett a versenyre, hiszen elég csak a hétszeres győztes Ifj. Tóth Jánost, a háromszoros bajnok Benik Balázst, vagy a bajnokság jelenlegi éllovasát, Herczig Norbertet említeni. Utóbbi éppen a veszprémi futamra kapott új autót, a Skoda Fabia R5-öt, mellyel a szombati napot követően vezeti is a versenyt Turán Frigyes és Ollé Sándor előtt.

A pilóták két gyorsasági szakaszon vannak túl a szombat délutáni etappal, ugyanis a Márkó-Jutaspuszta közel huszonegy kilométeres szakaszt kétszer teljesítették. A pápai Klausz Kristóf a huszonkilencedik helyről várhatja a vasárnapi folytatást, amikor is a mezőny Kislőd, Hegyesd és Hajmáskér mellett fog elszáguldani, hogy aztán vasárnap várhatóan 16.00 óra körül visszaérkezzenek a Veszprém Aréna parkolójához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!