Sport

2015.05.22. 10:17

Két megyei bajnok a tájfutók országos diákolimpiáján

Ketten is országos diákolimpia bajnoki címet szereztek megyénkből a zánkai Erzsébet táborban rendezett tájfutó döntőben.

Horváth Gábor

A megmérettetésen az ország legjobb fiatal tájfutói vettek részt, a megyei döntők legjobb öt-öt helyezettje (Budapestről az első tíz) kvalifikálta magát a fináléba.

– Zánka központtal rendezték a tájfutók országos diákolimpia döntőjét. Az ifjúsági centrum nem csak a résztvevők kiszolgálására szolgált, hanem az első napi versenyek helyszínét is adta – tájékoztatta a Naplót Molnár Péter.

A megyei szövetség vezetője elmondta: a kétnapos viadal nyitányán a rövidtávú versenyt rendezték meg, majd a váltó megmérettetés következett.

– A rövidtávú verseny pályái az egykori tábor épületei között kanyarogtak, majd a háromezres lelátón szurkoló tömeg bíztatása közben a stadionba futottak be. A legfiatalabb korosztályban a lányoknál Lantai Lili, a fiúknál Bálint Ádám szerezte meg a bajnoki címet. A délutáni váltóverseny érdekessége az volt, hogy a futók a megyéjüket képviselték. Olyan módon, hogy mindkét nemben három különböző korosztály képviselőiből állt össze a háromfős váltó. Szoros csatában alakultak ki az eredmények, és a Veszprém megyei alakulatok jól helytálltak, mindkét kategóriában csak két percre voltak a dobogótól: a fiúk ötödikek, a lányok hatodikak lettek – mondta.

A Veszprém megyei indulók első napi pontszerzői a zánkai központú országos tájfutó diákolimpia fináléjában, balról jobbra: Bálint Benedek, Bácskai Péter, Bálint Ádám, Péntek Márton, Lantai Lili, Lantai Anna, Péntek Gréti, Mérő Dominika (Fotó: Bálint Bence)

Az országos döntő második napjának programját, a normáltávú megmérettetést Zalahaláp mellett bonyolították le.

– Ez a terep összetett kihívás elé állította a versenyzőket. Nagyon gyors egykori katonai gyakorlótér préri, finom domborzatú jól futható ültetett fenyves és nehezen átlátható és futható bozótosok váltogatták egymást a pályákban. Ezen a napon Bálint Ádám állhatott a dobogóra, ezüstérmes lett a második korosztályban, de további hat Veszprém megyei tanulót szólítottak ki az eredményhirdetéskor a pódiumra – foglalta össze az eredményeket Molnár Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!