Sport

2016.07.29. 14:35

Két füstölgő puskacső és öt bajnoki arany

Litér, Sarlóspuszta - Két litéri versenyző összesen kilenc dobogós helyezést ért el, s öt bajnoki címet szerzett a történelmi pontlövész versenyszámok országos bajnokságán.

Horváth Gábor

A történelmi vagy elöltöltős fegyverek országos bajnokságának Sarlóspuszta adott otthont. A megmérettetés egyben felkészülés volt a világbajnokságra, amelyet augusztus 13. és 21. között rendeznek meg ugyanitt 24 ország 350 versenyzőjének részvételével.

Visszatérve az országos bajnokságra, a litéri Western Lövész SE sportolói fantasztikusan teljesítettek.

Nyitrai József három, Csiszár Csaba két aranyérmet szerzett. Sőt a két lövész ezek mellett fejenként két-két dobogós helyezést is elért még.

Csiszár Csaba elmondta: nagyon örültek a jó szereplésnek, nem kevésbé azért, mert a forma biztató a közelgő világbajnokság előtt.

- Magyarország nyolcvankét évvel ezelőtt rendezett legutóbb világbajnokságot sportlövészetben. Huszonnégy ország 350 versenyzője összesen 1600 alkalommal áll majd lőállásba a sarlóspusztai eseményen - fogalmazott Csiszár, aki Nyitraival együtt tagja a vb-n szereplő magyar válogatottnak.

Nyitrai József (középen) három aranyérmet szerzett a sarlóspusztai országos bajnokságon (Fotó: Western Lövész SE)

S hogy mit várnak maguktól, illetve a nemzeti csapattól a rangos megmérettetésen?

- Bízunk benne, hogy több dobogós helyezést is sikerül majd elérnünk. Az álmunk azonban az, hogy megszólal majd a Himnusz, ugyanis ez még nem történt meg a világbajnokságok történetében.

A litériek eredményei az országos bajnokságon, Nyitrai József, Berdan kategória: országos bajnok, Pennsylvania: országos bajnok, Lamarmora: országos bajnok, Trapper: 2. hely, Vetter- li 3. hely. Csiszár Csaba, Minié: országos bajnok, Whitwhorth: országos bajnok, Vetterli: 2. hely, Trapper: 3. hely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!