Sport

2017.07.05. 15:16

Két Fekete, egy autó - Apa és fia együtt száguldhatnak a Veszprém-ralin

VESZPRÉM Különleges élmény bármely sportágban, ha apa és fia együtt küzdhet a sikerekért. Az ifjabb Fekete-Fekete duónak ez megadatott, és a hétvégén hazai közönség előtt száguldhatnak a Veszprém-ralin.

Molnár Sándor

Idősebb Fekete László már tízéves korában megtanította vezetni a fiát, aki mellett most ott ül a raliautóban. Tavaly még a másodosztályban versenyeztek, az első osztályban idén indultak először.

- Most már egy kicsit kezdek félni, mert azért a gyerek nyomja a gázt rendesen. Még csak 19 éves, de ő egész máshogy gondolja a féktávokat, mint én. Sokkal később fékez, mint ahogy én lépnék rá a pedálra - meséli az édesapa.

Egyébként jó az összhang kettejük között, meg tudják beszélni, hogy mit és hogyan kellene csinálni. Ifjabb Fekete László megfogadja a tanácsokat, bár van, amit másképpen gondolnak, de azt is megbeszélik. Fekete László úgy vélekedik, hogy a jövőben egy vékonyabb navigátort kell majd keresnie a fiának, és nem egy 110 kilogrammos apukával versenyezni a kis Citroen C2R2 Maxban. Akkor talán még gyorsabb is lesz a gyári építésű, szekvenciális váltós, elsőkerék-hajtású autóval.

Az ifjabbik Fekete másképp gondolja a féktávokat, mint az édesapja Fotó: archív

Az idei évük érdekesen alakult. Az első versenyen Miskolcon technikai hiba miatt ki kellett állniuk, a következőre, a Salgó-ralira nem tudtak elmenni, de aztán Szombathelyen és Székesfehérváron is harmadikok lettek. A navigátor elárulja azt is, hogy mint apának óriási élmény a fiával felállni a dobogóra.

- Úgy gondolom, az, hogy a fiam 19 évesen végig tud menni egy ilyen versenyen úgy, hogy nem törjük össze az autót, és önmagunkhoz képest nagyon sokat fejlődtünk, egy nagy előrelépés. Az idei évben minél több versenyen szeretnénk elindulni és dobogóra állni.

A Veszprém-ralin, a hazai versenyen természetesen a minél jobb eredmény a cél. Persze az is fontos szempont, hogy végig tudják autózni a viadalt.

Kiderült, jobban szeretnek murván menni, mint aszfalton. A gépet felkészítették, csütörtökön még tesztelnek egyet. Azt, hogy a hazai pálya előnyökkel jár majd, egyértelműen nem jelenthetjük ki, mert még nagyon kevés kilométer van a fiatal pilóta lábában. Hozzátették, van olyan gyorsasági szakasz, amelyen még egyáltalán nem autóztak. Ennek ellenére a veszprémi páros szeretne felállni a dobogóra.

- A fő cél az, hogy egy olyan kupát kapjunk, amin egy vonal van - mondja befejezésül idősebb Fekete László, aki izgatottan várja a versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!