Sport

2015.08.23. 10:05

Két bronz a szenior vébén

Lyon, Veszprém - Gosztolai Mária is kiválóan szerepelt a veterán atlétikai világbajnokságon: a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szenior versenyzője két bronzéremmel térhetett haza.

B. Virág Rita

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a franciaországi Lyon adott otthont a XXI. szenior atlétikai világbajnokságnak, ahová 57 országból 8100 sportoló adta le nevezését. Magyarország 42 sportolóval vágott neki a megméretésnek.

Veszprémből ketten indultak, Benes Magdolna két világbajnoki címmel tért haza, nehézkalapácsban és hagyományos kalapácsvetésben is győzni tudott a 60-64 évesek korcsoportjában.

Valamivel később rendezték meg Gosztolai Mária korosztályának dobószámait. A VEDAC sportolója a 65-69 évesek között bizonyíthatta tudását. Páli Viktor tanítványa súlylökésben 9.57 méterig jutott és ezzel a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Itt a győztes a svájci Anderes lett 10.23 méterrel.

Szintén az előkelő harmadik helyet szerezte meg diszkoszvetésben is, eredménye: 26.30 méter volt. A számot itt a dán Faldager nyerte 30.05 méterrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!