Sport

2017.02.19. 16:45

Két bajnoki cím a teremíjász országos viadalról

Veszprém, Budapest - Szép eredményeket értek el megyénk versenyzői a közelmúltban, a Hungexpo területén megrendezett Teremíjász Országos Bajnokságokon.

Bényi Kálmán

A Magyar Íjász Szövetség égisze alatt bonyolították le február 11-én a 2017. évi IFAA, míg február 12-én a WA Teremíjász Országos Bajnokságot. A szombati versenynapon a veszprémi régió képviselői két arany-, egy ezüst-, és két bronzérmet zsebeltek be. Az elismerések számát vasárnap, még egy-egy ezüst-, és bronzéremmel sikerült gyarapítaniuk a Bakony Íjász Egyesület indulóinak. Így összesen hét medáliát gyűjtöttek a megyei sportolók.

A képen a Veszprém megyei íjászok, akik éremmel tértek haza a fővárosban nemrég megrendezett országos bajnokságról
Fotó: Kereszturi Péter

A második nap érdekesség volt, hogy az OKN kategória döntőjében Kereszturi Viktória 5:5-ös döntetlennél, az egy vesszős szétlövés során, mindösszesen egy centiméterrel célzott rosszabbul, mint ellenfele, és így a megtisztelő második helyen végzett.

Eredmények: 2017. évi IFAA Teremíjász Országos Bajnokság: JFFS (R) kategória: 1. hely Kereszturi Viktória (Bakony Íjász Egyesület), AMBB (R) kategória: 3. Gabnai Sándor (Bakony ÍE), VMFU kategória: 1. Molnár Ferenc (Alsóörs), YAMF (R) kategória: 2. Szélesy Bence (Alsóörs), 3. Őry Balázs (Alsóörs), AMBH (R) kategória: 9. Morzál Ádám (Alsóörs). 2017. évi WA ob: OKN kategória: 2. hely Kereszturi Viktória, BBFF kategória: 3. Gabnai Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!