Sport

2017.06.23. 19:10

Kész a csoportbeosztás - Nehéz meccsek várnak a férfi kézilabda-válogatottra

ZÁGRÁB Elkészítették a januári, horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportbeosztását Zágrábban. A magyar válogatottra Spanyolország, Dánia, valamint Csehország vár, de az águnkon szerepel Németország és Szlovénia is.

Polgár Tibor

Az már a kontinensviada-lon részt vevő országok neve-it tartalmazó, az erősorrend alapján négy kategóriára osztott kalapok elkészítésekor biztossá vált, hogy a házigazda horvátok az A-csoportba kerülnek. Ezután a többi három csoporthoz is rendelhettek egy-egy országot, így kerültek a mieink a D-csoportba, amelynek mérkőzéseit Varasdon játsszák.

A rendezők minden bizonnyal azzal számolnak, hogy sok magyar szurkoló érkezik majd januárban a magyar-horvát határtól negyven kilométerre fekvő városba - írja a Nemzeti Sport Online. Miután a világbajnoki ezüstérmes norvégokat a B jelű négyesbe, a vb-harmadik szlovénokat pedig a C-be sorolták be, így velük sem kerülhettünk össze a csoportban, csakúgy, mint az azonos kalapban szereplő osztrákokkal és izlandiakkal.

A magyar férfi kézilabda-válogatott Hollandia ellen zárta az Eb selejtezősorozatát. A képen elöl Bánhidi Bence Fotó: Penovác Károly

A sorsoláson a harmadik kalapból Csehországot kaptuk meg, majd az elsőből a spanyolokat, végül a másodikból Dániát. A középdöntőben találkozhatunk a németekkel és a szlovénokkal is. A horvátországi Eb-t 2018. január 12. és 28. között rendezik meg. A négy, egyenként négycsapatos csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

A négy csoport beosztása: A csoport: Horvátország, Svédország, Szerbia, Izland; B csoport: Franciaország,Fehéroroszország, Norvégia, Ausztria; C csoport: Németország, Macedónia, Montenegró, Szlovénia; D csoport: Spanyolország, Dánia, Csehország, Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!