Sport

2017.04.28. 18:55

Keresztülbiciklizik a megyét

VESZPRÉM - A megyeszékhelyről indul és Pápán ér véget a Carpathian Couriers Race elnevezésű, nemzetközi országúti kerékpáros verseny zárófutama május 2-án, kedden.

Marton Attila

Az előfutammal együtt négynapos verseny Veszprém megyei zárófutamára két lengyelországi szakasz után érkeznek a versenyzők.

Porga Gyula polgármester elmondta, negyedszer lesz magyarországi szakasza Közép-Európa legnagyobb létszámú és múltú, a 23 évnél fiatalabb korosztályoknak kiírt nemzetközi kerékpárversenynek. Felidézte, Veszprém négy éve csatlakozott a programhoz, a város lengyelországi testvértelepülése, Tarnów már régóta helyszíne a programnak.

A nemzetközi megmérettetés rajtja igencsak látványos, a mezőny idén is a veszprémi Óváros térről indul
Fotó: Nagy Lajos

Sigmond Eszter, a verseny itthoni szakaszát szervező Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a magyarországi futamot május 2-án, kedden rendezik. A profi kerékpárosok alkotta mezőny 11:15-kor indul a veszprémi Óváros térről, és Nagyvázsony - Tapolca - Kapolcs - Devecser érintésével, mintegy 140 kilométer megtétele után a pápai Várkert úton ér célba.

Az idei versenyre 25 csapat közel 130 versenyezője érkezik Lengyelországból, Németországból, Hollandiából, Olaszországból, Spanyolországból, az Egyesült Királyságból, Belgiumból, Ausztriából, Szlovéniából és Magyarországról. A rendezvény fővédnöke Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!