Sport

2010.07.22. 04:56

Keresik az utat - Udvardy Pannát hívták már külföldre is, de egyelőre itthon marad

Balatonkenese - Ütögetett már Novak Djokoviccsal és teniszezett Sydney válogatottjában. Régóta Balatonkenesén él, és szüleivel mostanában fedezik fel a környéket.

Novothny Ottó

- Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi jó teniszedző van errefelé - szakadt ki Udvardy Gáborból, az apukából. - Például Vízkelety Attilával gyakorol a lányom, és néhány hónap alatt is rengeteget fejlődött gyorsaságban.

Udvardy Panna apró, koránál is kisebb 12 esztendős kislány. Egészen addig kedves és aranyos, amíg teniszütőt nem fog a kezében. Akkor viszont félelmetes ellenfél lesz belőle, olyan, aki a férfiakat is elkalapálja, ha úgy hozza a sors.

- Idén már az aput is rendszeresen legyőzöm - jelenti ki tárgyszerűen, majd összemosolyog apa és lánya.

- Ez így van, el kell ismernem - egészíti ki Gábor. - Korábban hét és fél hónapig az ausztráliai Sydneyben éltünk. Ott is felfigyeltek rá, amit bizonyít, hogy meghívták a város válogatottjába, sőt Novak Djokovic is ütögetett vele percekig.

Nem véletlenül került be a kedvencek, sőt inkább a példaképek közé a világ élvonalába tartozó szerb és persze a többiek.

- Czink Melinda, Anna Ivanovics, Roger Federer játékát szeretem még - jelentette ki a kenesei általános iskola kitűnő tanulója.

Az Udvardy családban egyébként meglehetősen nagy az esély a sportági utánpótlásra, hiszen Csanád lelkes amatőr, Zsombor jegyzett korosztályos teniszező, míg a legkisebb, Luca, ugyan még csak ötesztendős, de kétéves kora óta alig múlik el nap, hogy ne ragadna ütőt.

- Nehéz megtalálni a helyes utat - váltott a komoly témára Gábor. - Vannak, akik azt mondják, hogy adjuk külföldre Pankát (Németországba már hívták), és kezdjük el kőkeményen edzetni. Mások szerint még ráérünk ezzel. Nekünk ez utóbbi a rokonszenvesebb vonal, hiszen azt látjuk, hogy a kislányunk szeret teniszezni, a fontos pillanatokban jó döntéseket hoz, tehát fejben sincs gondja. Az a baj, hogy mindig csak később derül ki, hogy jól irányítgattuk-e a sorsát.

- A tenyeresem erős, és igyekszem változatosan játszani. Alacsony vagyok és emiatt is időnként kicsit lassú. Nem érek oda lábbal a labdákra - sorolta végül Panna az erényeit és hibáit.

 

Panna egyik legújabb érdeme, hogy a Veszprém megyei teniszbajnokságot is megnyerte. A 12 éves lány negyedik a magyar ranglistán (ahol egyébként a balatonfüredi Gálfi Dalma az első), és legutóbb az első osztályú csapatbajnokságban ötvenszázalékos teljesítményt nyújtott a boglári együttesben. Négy egyéni és ugyanennyi páros mérkőzéséből kettőt-kettőt nyert meg. Vízkelety mellett Nemes Gábor szövetségi edzővel is gyakorol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!