Sport

2016.10.28. 18:35

Kenyai győzelem született Várpalotán

Várpalota - Mind a nőknél, mind a férfiaknál kenyai győztest avattak a hagyományos Várpalotai Félmaratonin a közelmúltban.

B. Virág Rita

Sorrendben huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Várpalotai Félmaratont, ahol három táv közül választhattak a résztvevők.

A legrövidebb szám, ahová mintegy nyolcvan futó nevezett, a négy kilométeres etap volt. Sokan próbálták ki magukat tíz kilométeren is, de persze a fő szám a félmaraton volt, ahol kenyai, román és olasz sportolók is rajthoz álltak. Ide közel másfél száz futó nevezett.

A kenyai Bivot Wycliffe Kipkorir érdemelte ki a győztesnek járó pénzdíjat Fotó: Penovác Károly

A 21 kilométeres távot végül Biwot Wycliffe Kipkorir teljesítette a leggyorsabban, ideje: 1:07:50 óra. A nőknél honfitársa, Kwamboka Fla- vious Teresa 1:19:51 óra alatt ért célba.

A viadal egyben a Várpalota és az olasz Marche tartomány több települése közti remek kapcsolatot megalapozó Egidio Lattanzi emlékének is adózott.

Különdíjat vehetett át a félmaraton legifjabb résztvevője, Ádám Botond, aki 13 esztendősen teljesítette a 21 kilométeres távot. Tíz kilo-méteren egyébként Binder Tamás nyert (45:17), míg a nőknél Edelényi-Hancz Esztert nem tudták megelőzni (52:02).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!