Sport

2016.12.14. 19:20

Kemény, pikáns - Összecsap a Pápa és a Veszprém

Pápa, Veszprém - Igazi presztízsmeccsel, megyei rangadóval folytatja szereplését a pápai és a veszprémi csapat a kosárlabda NB I/B-ben. A vendégek esélyesebbek, ám a hazaiaknak nyomós okuk van a papírforma borítására.

Horváth Gábor

A Motax-Pápai KC pénteken 18 órakor fogadja a Hoya-Pannon Egyetem Veszprémet a kosárlabda NB I/B nyugati csoportjában.

A pápaiak az előző fordulóban alulmaradtak a Széchenyi Egyetem Győri KC vendégeként, a 79:74-re végződött meccs után azonban nem kellett szégyenkezniük az egyik legjobbjukat, Keresztes Rafaelt nélkülöző vendégeknek.

- Jól játszottunk és küzdöttünk, sajnos kevés variációs lehetőség állt rendelkezésünkre a sérültek miatt - reagált a Napló érdeklődésére Vajda József, a Pápai KC szakvezetője, aki elmondta: többek játéka sajnos tovább-ra is kérdéses. A héten volt olyan gyakorlás, amelyen csak a fél keret tudott részt venni.

- A Veszprém jól erősített, nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de természetesen mindent meg fogunk próbálni. Már csak azért is, mert most ünnepli jubileumát az egyesület - fogalmazott az edző. A Veszprém a harmadik, a Pápa a hetedik helyről várja az összecsapást, amely a tabellán elfoglalt pozícióktól függetlenül ezúttal is keménynek és pikánsnak ígérkezik.

Jelenet az előző idény egyik derbijéről, a Pápa és a Veszprém nagy csatákat szokott vívni
Fotó: Penovác Károly

A bakonyiak kemény meccsre készülnek, szerintük ma már a bajnokságban nem lehet kijelenteni, hogy bármilyen mérkőzés könnyű lenne. A Veszprém egyébként egy, a vártnál jóval simább győzelemmel hangolódott a mérkőzésre. A SMAFC-NyME együttesét negyven ponttal is lelépték, de az utolsó ne-gyedre kiengedtek, így végül csak 95:70-re nyertek.

- A pápaiak kisebb gödörbe kerültek, amiből biztosan ki akarnak mászni, ráadásul az otthonukban senki sem mehet ellenük biztosra - mondta Mérész Csaba, a veszprémiek vezetőedzője, aki azt is hozzátette, a párharcnak most sincs egyértelmű esélyese.

- Kulcsjelentőségű lesz a legjobb embereik játékának kivédekezése, miközben tisztában vagyunk azzal, hogy nem csak rájuk épül a csapatuk.

Az edző azt várja, hogy az immár hiánytalan együttese negyven percen keresztül összpontosítson. - Remélem, hogy Hegedűs Attiláék maximálisan megvalósítják a megbeszélt taktikát, ugyanis képletesen győzelmet szeretnénk tenni a szurkolóink karácsonyfája alá - bocsátotta előre a Hoya-Pannon Egyetem edzője.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!