Sport

2015.12.03. 17:03

Kemény meccsek várnak a megyei kosárlabda csapatokra

Pápa, Veszprém - Mindkét Veszprém megyei alakulatra kőkemény ütközet vár a férfi kosárlabda NB I/B-ben. A Concordia Pápa az MTK Törökbálintot fogadja, míg a HOYA Veszprém Oroszlányba utazik.

B. Virág Rita

A Concordia Motax Pápát idén elképesztő betegség- és sérüléshullám sújtja. Még egyetlen olyan bajnoki mérkőzés nem akadt, ahol teljes kerettel tudott volna kiállni Vajda József szakvezető.

A pápaiak jelenleg a kilencedik helyen állnak, két sikerrel és négy vereséggel. Legutóbb kétszer is otthon játszottak, s előbb 77:71-re legyőzték a Bonyhádot, majd 95:85-re kikaptak a Bajától.

A pápaiak (a képen Ács Péter) újra hazai pályán szerepelnek az MTK ellenében (Fotó: Penovác Károly)

Pénteken 18 órától négy sikerrel és két zakóval a negyedik helyet elfoglaló MTK Törökbálintot látja vendégül a Vajda-csapat. Egyáltalán nem számíthat sétagaloppra a társaság, a jó erőkből álló MTK a múlt héten vesztes helyzetből felállva nyert az Oroszlány ellen.

Ugyancsak pénteken, ám 19 órától lép pályára az eddig hibátlan HOYA Veszprém Oroszlányban is.

Mérész Csaba alakulata eddig kiválóan szerepel a bajnokságban, hiszen hat mecs-cset vívott és mindannyiszor győztesen hagyta el a parkettet. Oroszlányban azonban az eddigi legnehezebb találkozó vár Kámánékra, hiszen a 4/2-es mutatóval álló házigazda otthonában eddig csak a Vasas volt képes nyerni (86:94).

A listavezető veszprémiek viszont önbizalomtól telve várják a pénteki derbit, ahol szeretnék folytatni hibátlan sorozatukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!