Sport

2017.04.24. 17:05

Karcsú az előny, de jó játékkal elég

VESZPRÉM - Hazai pályán ugyan nyert a Telekom Veszprém a francia csapat ellen, de nem dőlhetnek hátra.

Piltman-Horváth Barbara

Egyáltalán nem könnyedén nyert a friss Magyar Kupa- címvédő a Montpellier ellen a kézilabda Bajnokok Ligájának kölni Final Fourba jutásáért zajló párharc első felvonásában.

A franciák készültek a magyarok erősségeire és gyengeségeire. Ahogy azt az utóbbi mérkőzéseken láthattuk, és a Vardar Skopje elleni SEHA-liga-döntőben ez is lett a veszte, a nyitott védekezés. A hazaiak ellenfele az első perctől kezdve ezt a fegyvert használták ellenük, próbálkozásra kényszerítve, valljuk be, az utóbbi időben gyengébben teljesítő átlövőket.

Aron Palmarsson visszatérése kifejezetten jót tett a csapatnak Fotó: Penovác Károly

A kezdeti nehézségek után aztán végül magára találtak a veszprémiek, és félidőre kiküzdött háromgólos előnyt tovább tudták növelni a második félidőben is. Egészen az utolsó tíz percig koncentráltan, pontosan játszottak a hazaiak, majd mintha a korábbi, második félidő elején jelentkező hanyatlás eltolódott volna a mérkőzés végére. Az addig kiharcolt előny viszont elég volt ahhoz, hogy így is megnyerjék a mérkőzést, a Montpellier HB otthonába 26:23-as előnnyel érkeznek majd.

- Különösen jó volt ez a találkozó a nézők számára, és nekünk, játékosoknak is - mondta Aron Palmarsson, a mérkőzés egyik legjobbja az összecsapás után. - A félidő végére sikerült három góllal meglépni, a tervünk az volt, hogy ezt tovább növeljük a második felvonásban. Lehetőségünk volt a hat-hét gólos különbséghez is, ám buta hibákat vétettünk, és egy ilyen csapat mint a Montpellier, ami remek és gyors kézilabdát játszik, azonnal kihasználta a hibákat. Boldogok lehetünk, hiszen nyertünk, ugyanakkor a visszavágón ennél több kell.

Az ellenfél is jónak ítélte a mérkőzés iramát. Jure Dolenec, a franciák legjobbja szerint főként a támadásokban kell fejlődniük a visszavágóra. - Nehéz mérkőzés volt, jól játszottunk. Szerettünk volna nyerni, de nem voltunk elég jók a támadásokban, könnyű helyzeteket hibáztunk. A második meccsre ezt javítanunk kell - nyilatkozta.

A hibák kijavításán kívül még egy lehetséges hátráltatással kell szembenézniük a bakonyiaknak. A 17. percben Schuch Timuzsin piros lapját kék is követte, amit a kirívó szabálytalanságok megtorlására vezettek be. A magyar játékos odakönyökölt francia ellenfelének, amiért a játékvezetők mindkét lapot felmutatták neki. A kék lap automatikus fegyelmi tárgyalást von maga után, eszerint nagy a valószínűsége, hogy Timuzsin nem léphet majd pályára a vasárnap este fél hétkor kezdődő visszavágón.

Az mindenesetre bizonyos, hogy a veszprémi együttesnek nem lesz könnyű dolga a második mérkőzésen. Erre persze számítani lehetett, hiszen a bajnokság végén már mindenki nyerni szeretne, nincs könnyű ellenfél vagy könnyű mérkőzés. A háromgólos előnyük karcsú, de ha jól játszanak, elég lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!