Sport

2017.07.21. 15:40

Kapusok csatája Veszprémben

LABDARÚGÁS - Sorozatban játssza felkészülési mérkőzéseit a Veszprém NB III-as labdarúgócsapata.

Donát Tamás

Orbán Tamás vezetőedző folyamatosan teszteli azokat a kiszemelt játékosokat, akik segítséget jelenthetnek abban, hogy a hamarosan kezdődő pontvadászatban a tavalyinál jobb rajtot vehessen a VLS és eredményesebben szerepelhessen az új idényben. Röviden fogalmazva: ne fenyegesse ismét kiesés a csapatot. Ezért sokat tehetnek a kapusok. Két ismert név is felbukkant a tervezett keret olvasásakor. Szűcs Lajosé és Mikler Dánielé.

- Amennyiben leigazol a Veszprém, mindenképpen az a célom, hogy enyém legyen az egyes számú mez - fogalmazta meg egyértelmű szándékát Szűcs Lajos. - Nagy bennem a bizonyítási vágy. Az eddig itt eltöltött napok azt igazolták, hogy akár hosszabb távon is számolnának velem, ahol folyamatos játéklehetőséghez juthatok. Ez a legfontosabb egy fiatal játékosnak. Orbán Tamás edző biztat, remélem, eredményes lehet a közös munka.

Az idősebb Szűcs Lajos az élvonal egyik legmegbízhatóbb kapusa volt. Védett az Újpestben, a Fradiban és hosszú éveken át Pápán is. Megfordult a Bundesligában, a Kaiserslauternben, tagja volt a német bajnokcsapatnak. Magasan van a léc, de ahogy mondják, nem esett messze az alma a fájától. A szimpatikus fiatalember büszke az édesapjára.

Szűcs Lajos (balról) és Mikler Dániel megküzdenek az egyes mezért

- Apu sokat segít nekem mindenben, igyekszem megfogadni a tanácsait - jelzi a szakmai értékrend fontosságát az ifjabb Szűcs. - Nem vagyok könnyű helyzetben, hiszen a Fradiban, a Vidiben és a REAC-nál is mindig hozzá hasonlítottak. Igyekszem, hogy néhány év múlva kiléphessek az ő árnyékából és csak az én teljesítményem után ítéljenek meg. Nem lesz könnyű, de végig kell mennem ezen az úton. Egyébként szeretem a kihívásokat és bírom a "nyomást" minden szinten.

A másik próbajátékon lévő kapus Mikler Dániel. A Telekom Veszprém kézilabdacsapata klasszis kapusának, Mikler Rolandnak a féltestvére. Az ő ereiben is csörgedezik a kapusvér. Legutóbb Szigetszentmiklóson védett.

- Tárgyalásban vagyok a Veszprémmel, Orbán Tamás edző hívó szavára jöttem, hamarosan kiderül, hogy leigazol-e a klub - ismertette az elmúlt napok történéseit Mikler Dániel. - Amennyiben így lesz, megküzdünk Lajossal a kezdőcsapat mezéért. A rivalizálás csak előbbre viheti a fejlődésünket, amiből a csapat is profitálhat. Kedvezőek az eddigi tapasztalataim. Hamarosan eldőlhet, hogy maradhatok-e Veszprémben.

Nos, megszületett a döntés. Szabó Péter, a VLS Veszprém ügyvezetője lapunk érdeklődésére elmondta, hogy megállapodott mind a két kapussal. Így megkezdődhet a nemes csata a kezdő csapat kapusmezéért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!