Sport

2016.02.11. 10:58

Kanadában a tapolcaiak: most, vagy soha olimpia!

Tapolca - Az olimpiai részvétel lesz tét a párbajtőrözők hétvégi Világkupáján. Hajrá, magyarok, hajrá, tapolcaiak: most, vagy soha!

Horváth Gábor

A párbajtőrözők utolsó kvalifikációs csapatversenyének a kanadai Vancouver ad otthont.

A riói repülőjegyért a magyar válogatott a megszokott összeállításban harcol meg. Mint ismeretes, a négyesből ketten, Boczkó Gábor és Rédli András, is tapolcai, utóbbi ma is a helyi egyesület, az Sz-L Bau Balaton Vívóklub versenyzője. Csapatunk másik két vívója Imre Géza és Somfai Péter.

Ha sikerül a küldetés, az Eb- és vb-aranyérmes Rédli András első olimpiájára készülhet
Fotó: archív

Jelenlegi kvalifikációs helyzetünk rendkívül összetett, rengeteg variáció létezik, a lényeg: végezzünk minél előkelőbb helyen úgy, hogy a németeket magunk mögött tartjuk. Egyiptom ne legyen ott a világranglista legjobb 16 alakulata között, a koreaiak pedig a legjobb négybe ne kerüljenek be. Tehát nehéz feladat előtt állunk, ugyanakkor vívóinknak mindössze az a dolga, hogy a páston a lehető legjobban szerepeljenek. A csapatversenyt vasárnap rendezik. A pénteki/szombati egyéni viadalon a négyesből csak a kiemelt Boczkó Gábor és Imre Géza indul. A versenyen részt vesz a tapolcaiak fiatal kiválósága, Siklósi Gergely is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!