Sport

2016.02.16. 16:49

Kalapot emelhetünk - Díjazták a tavalyi év legjobbjait korosztályonként

Veszprém - A nőknél kick-boxos, a férfiaknál atléta lett Veszprém város legjobb sportolója 2015-ben. A hagyományos sportévnyitó ünnepélyen a tavalyi esztendő legjobbjait is köszöntötték.

B. Virág Rita

Porga Gyula, a megyeszékhely polgármesterének köszöntője vezette fel az eseményt, majd elsőként a Veszprém Város Sportjáért díjakat adták át.

Emlékplakettet vehetett át Túri Péter, a Centrum Diák és Szabadidő SE szakvezetője, aki a birkózó-, strandbirkózó- és szumószakosztályt irányítja, Károlyi Gábor, a Domonkos L. Veszprémi Judó SE vezetője, Kungl József, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club edzője, valamint Faragó Zsolt és Izsák Károly birkózóedzők, a Veszprémi Dózsa SK szakemberei.

Ahogy azt már megszokhattuk, ezúttal is szavazhat-tak a szurkolók a 2015-ös év veszprémi sportpillanataira. Tizenhét felejthetetlen eseményt gyűjtöttek egy csokorba a szervezők, amelyek közül a drukkerek voksai alapján az 1. Futsal Club Veszprém érdemelte ki a különdíjat, amikor tavaly februárban bejutott a Magyar Kupa döntőjébe a Rubeola ellen aratott 5:1-es győzelmével.

A legjobb női sportolónak járó elismerést, Bécsi Nikolett világbajnoki bronzérmes, Világ- és Európa Kupa győztes, négyszeres magyar bajnok kick-boxos vehette át Óvádi Péter képviselőtől
Fotó: Balogh Ákos

Rendkívül szimpatikus, hogy a város valamennyi sportolót megjutalmazta, aki kimagaslóan teljesített tavaly. Az utánpótláskorúaknál így nem is volt sorrend, elismerésben részesült: Laczkó Benedek, a Centrum SE birkózója, Foki Marcell, a Bakony Kendo és Iaido Club kendósa, Rasovszky Kristóf úszó (Balaton Úszó Klub), Bartos Bonita Kíra karatéka (Veszprémi Shotokan Karate Club), Keresztúri Viktória íjász (Bakony Íjász SE), Hablicsek Huba fekvenyomó (Top Gym SE), Szarvas Dávid úszó (Veszprémi Szivárvány Integrált SE), Gyurkó Alexandra úszó (Veszprémi Úszó Klub).

Különdíjat érdemelt ki Lang Ádám, a Videoton FC válogatott labdarúgója, a VFC USE neveltje, aki kiemelkedő teljesítményével oroszlánrészt vállalt, hogy a magyar labdarúgó-válogatott részt vehet a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon.

A felnőtt nőknél színpadra szólították Kéri Bianka futót (VEDAC) és Kocsis Barbara kendóst (Bakony Kendo és Iaido Club), akik ugyancsak nagyszerű eredményekkel büszkélkedhettek tavaly. Ebben a kategóriában két harmadik helyet osztottak ki: Brassay Réka triatlonista (Veszprémi Triatlon Egylet), aki középtávú vb-második helyet szerzett, valamint Orbán Éva atléta (VEDAC), aki magyar bajnoki címnek örülhetett. Mucsy Petra lett a kategória második helyezettje. A Veszprémi Taekwondo SE sportolója Eb-5., vb-3. és négyszeres magyar bajnok 2015-ben. A legjobbnak járó díjat Bécsi Nikolett kapta. A Veszprémi Thai-Box SE sportolója Világ- és Európa-kupa- győztes, vb-3. és magyar bajnok is.

A férfiaknál Szabó Balázst, a Top Gym SE világkupa-második erőemelőjét szólították először színpadra teljesítménye elismeréseként.

A kategória harmadik helyezettje Kuti Géza, a Bakony Íjász SE magyar bajnoka, aki a szakszövetségi szavazáson az év sportolója is lett. Második lett Rónaszéki Balázs, a Veszprémi Triatlon Egylet duatlon és triatlonistája, magyar bajnok sportolója. A kategóriát Pásztor Bence, a VEDAC kalapácsvetője nyerte, aki többek között az utánpótlás Európa-bajnokságon szerzett bronzérmet, de ő lett az év utánpótlás-atlétája is.

A csapatok kategóriájában hirdettek utoljára végeredményt. Itt harmadikként végzett a Hoya Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda- együttese, amely ugyan tavaly csak tizedik lett az NB I/B-ben, ám a jelenleg zajló pontvadászatot pazar eredménysorral vezeti. Szintén harmadik helyezést érdemelt ki a VEDAC, amely az atlétikai csapatbajnokságon a klub önálló teljesítménye alapján a legjobb lett az országban.

Második helyezésnek örülhetett az 1. Futsal Club Veszprém, magyar bajnoki negyedik, Magyar Kupa-ezüstérmes társaság.

Természetesen a csapatoknál a Bajnokok Ligája-döntős, magyar bajnok és kupagyőztes MVM Veszprém érdemelte ki az első helyezést.

Ezt követően rövid pohárköszöntővel és jó hangulatú állófogadással zárult a díjátadó.

A szeniorok is kiválóan teljesítettek

A 2015-ös évben remek eredményeket értek el a veszprémi szenior korú sportolók. Nehéz lett volna sorrendet felállítani köztük, mindannyian elképesztő akaraterőről, fantasztikus hozzáállás-ról és a sport, az élet, az egészség feltétlen szeretetéről tanúskodnak eredményeikkel, teljesítményükkel. Színpadra szólították Wieder Ilona táj-futót, Csanádi Jánosné úszót, Gosztolai Mária és Benes Magdolna dobóatlétákat, Hajdú Sándor és dr. Keszthelyi Csaba, Sztanke József erőemelőket, valamint Kandikó Zoltán thai-boxost is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!