Sport

2016.09.21. 14:00

Jövőre változás a kosárlabdabajnokságban

Az idén húsz éves jubileumát ünneplő Pápai Kosárlabda Club elnöke, Hernádi Tamás szerint nagyon fontos lenne, hogy az első hatban végezzenek az idei szezonban.

Laskovics Márió

- Tíz éve dolgozom én már a klubnál. Gyakorlatilag az első négy évben Balogh József, néhai elnökünk alatt ügyvezetőként dolgoztam. 2009 óta vezetem elnökként ezt az NB1-es klubot. Fiatal korom ellenére azt gondolom, hogy ez a tíz év sokat öregbített a gondolkodásmódomon, mert nehéz azért egy ilyen 150 fős klubot vezetni napról napra. Nincs hétvégénk, nincs nyár, nincs tél, folyamatosan történik valami – tekint vissza a 35 éves klubelnök, akit fiatal kora ellenére küzd meg az elnöki tisztséggel járó kihívásokkal.

- Most már napi rutinként élem meg, de az elején sokat kellett küzdenem, hogy elfogadtassam magam. De azért szerencsére itt a klubnál mindig megkaptam az elnökség többi tagjától azt a kis biztatást, hogy nem fordítottam hátat. Bár az első 3-4 évben sokszor gondoltam azt, hogy nem biztos, hogy ezt egy ennyi idős embernek kell csinálnia, mert rengeteg olyan dologgal is meg kellett küzdenem, amivel még nem találkoztam – mondta el a fiatalember, aki Balogh József halála után vette át az elnöki posztot.Az elnök az elmúlt három évet összegezve fejezte ki a csapat 2016/2017-es szezonbeli reményeit.

- Volt két év, amikor likviditási gondok miatt az NB2-ben kellett szerepelnünk. Amikor újra visszakerültünk az NB1-be, az első két év nagyon jól sikerült, harmadikak voltunk az alapszakaszban. A tavalyi évünk vérverejtékes volt, ugye decemberben leszünk húsz évesek, de még sosem volt ennyi sérülésünk a csapatban. Kicsit változtatni kellett a kereten, azt gondolom, erősebbel indulunk a mostani szezonnak. Mivel a versenykiírást átalakítják, más lesz jövőre az NB1/B, a célom az, hogy a felsőházban, az első hatban tudjunk végezni, mert akkor jövőre egy teljesen más rendszerű NB1-ben tudunk indulni – fogalmazott Hernádi Tamás, majd konkretizálta a bajnokság jövőbeli változásait.

- Most 12-12 csapat van nyugaton és keleten, jövőre pedig lesz egy 14 csapatos csoport, az lesz a szuper NB1, tehát máshogy fogják hívni az NB1/A csoportot. És lesz egy alsó 14 csapatos csoport, az lesz az NB1/B. Tehát nem lesz kelet-nyugat, sokkal többet kell majd utazni. De jóval támogatottabb lesz, a szövetségtől többet kapunk majd, az utánpótlásba sokkal többet lehet belefektetni, szélesebb bázisból lehet meríteni.

Az idei szezon ebből a szempontból is nagyon fontos, hogy jó eredményt, az első hat hely valamelyikét kell elérnünk, hogy utána a következő 3-4 évünk nyugodtabb legyen.

- Szezon elején minden iskolát próbálunk felkeresni, a legtöbb intézményben a testnevelő tanárok és a vezetők is nyitottan fogadnak bennünket, tehát be tudunk jutni egy-egy testnevelés- vagy osztályfőnöki órára. Idén próbálunk majd év közben is, a felnőtt játékosokat is felhasználva, egy-két  olyan toborzó vagy nyílt napot szervezni, ahol még több gyereket tudunk megfogni és népszerűsíteni a kosárlabdát. Illetve decemberben, a 20 éves évfordulóra igyekszünk kitalálni egy jó, széles születésnapi programot, és bízunk benne, hogy még többen leszünk – mondta el az egyesület utánpótlásának toborzásáról, idei programterveikről az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!