Sport

2017.01.27. 19:15

Jövő héten újra együtt

Veszprém - Két játékos is másutt folytatja pályafutását - jelentette be a magyar bajnok kézilabda- együttes.

B. Virág Rita

A klubtól kapott tájékoztatás szerint az ifjú Füzi Dánielt kölcsönadták Egerbe. A beállós a felnőttek között kilenc NB I-es mérkőzésen tíz gólt szerzett, az U23-as gárdában háromszor kapott lehetőséget, és ezalatt összesen kilenc gólt lőtt. Pályára lépett a juniorválogatott színeiben is, összesen három alkalommal, akkor ötször talált be.

Az orosz irányítótól, Inal Aflitulintól viszont véglegesen megváltak a veszprémiek. A légiósnak engedélyezték a klubváltást, aki a bakonyi csapatnál tíz NB I-es mérkőzésen lépett pályára, összesen hét gólt jegyzett ezeken. A SEHA-ligában kétszer volt góllövő. Az orosz játékos ugyancsak az NB I kilencedik helyén álló Eger SBS Eszterházy alakulatánál folytatja pályafutását.

A Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese számára kedden a juniorválogatott ellen megkezdődik a tavaszi szezon. Szombaton és vasárnap pedig már a SEHA-ligában kell helyt- állniuk. A veszprémiek fiatal beállósa, Füzi Dániel (jobbra) kölcsönben az NB I kilencedik helyén álló Egerhez kerül a szezon második felére

A veszprémi egyesülettől megtudtuk, a válogatottól már a hét közepén hazaérkezett Gulyás Péter, akit a bokasé-rüléssel bajlódó Nagy László helyére be is cserélt a csoportmeccsek alatt Javier Sabaté szövetségi kapitány, valamint Iváncsik Gergő, aki viszont nem lépett pályára, csak vésztartalék volt a francaiaországi vébén. A többi válogatott játékos - Nagy László, Mikler Roland, Schuch Timuzsin, Ligetvári Patrik, Ancsin Gábor, Lékai Máté - szerdától áll majd edzésbe, addig pihenőt kaptak.

Andreas Nilssont is a jövő hét elejére várják vissza, ahogy Aron Palmarssont is. Előbbi a svéd válogatottal a negyeddöntőig menetelt a vébén, és csapatával a franciák ellen is szépen helytálltak, de nem jutottak be a négy közé (33:30). Versenyben van még viszont a világbajnokságon Szlovéniával Blaz Blagotinsek és Gasper Marguc, akik a bronzéremért szállhatnak harcba. A döntőbe jutásért szintén a franciák állították meg őket (31:25).

Nem sok idő marad majd arra, hogy ismét összeszokjon a veszprémi csapat, hiszen január 31-én a magyar juniorválogatottal kell összemérnie az erejét, majd február 4-én a Metalurg Szkopjét, 5-én pedig Ljubuskit fogadja.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!