Sport

2017.06.21. 13:25

Jóval többet vártak: az előző keretből mindössze hét-nyolc játékos marad

Alaposan átalakul az ajkai labdarúgócsapat kerete. Idén nem sikerült a feljutás, a következő szezonban a klubnál még komolyabb elszántságot ígérnek a cél érdekében.

Horváth Gábor

Az FC Ajka negyedik helyen végzett a 2016/2017-es szezonban a labdarúgó NB III nyugati csoportjában. Mivel a cél a feljutás volt, nyilván ezzel az eredménnyel nem voltak elégedettek a klubnál. Az idény hajrájában edzőváltás történt, Bücs Zsolt helyére Rozmán László került, most nyáron pedig a játékoskeret alakul át alaposan.

- Először is szeretnék köszönetet mondani azoknak a támogatóknak és szurkolóknak, akik az NB II-es kiesés után kitartottak a csapat mellett. A szezon nem úgy sikerült, ahogyan terveztük, ennek pedig több oka volt - kezdte értékelőjét Geri Gyula elnök, aki megjegyezte: a feljutással lettek volna maradéktalanul elégedettek, illetve a gyenge kezdés függvényében tavasszal a harmadik hely megszerzése szép eredménynek számított volna. - Néhány játékos fejben nem ért fel a feladathoz. Ezt bizonyítja, hogy több nagyszerű sikert arattunk, legyőztük a második Érdet, a bronzérmes Kaposvárt és az ötödik Csornát oda-vissza vertük, gyengébb csapatok ellen viszont többször csődöt mondtunk. Amikor a fiúk odafigyeltek, annak megvolt az eredménye. Ugyanakkor számos esetben nem volt meg az összhang, és ez nem tetszett a tulajdonosnak, az elnökségnek és nekem sem.

Geri Gyula megköszönte a távozó edző, Bücs Zsolt munkáját. - Továbbra is nagyra tartom őt, örülök, hogy együtt dolgozhattam vele, de ezzel a játékosállománnyal nem tudta megvalósítani a terveket. Sokkal többet vártunk. Erős keretünk volt, de hű tükrét kaptuk a magyar labdarúgásban uralkodó viszonyoknak - tette hozzá az elnök, aki hangsúlyozta: most már előretekintenek.

- A keretből hét-nyolc játékos marad, sokan nem fogadták el, hogy egy új, teljesítményorientált rendszerre térünk át. Sok futballistával tárgyalásban vagyunk, sőt igazából csupán két kérdőjel maradt a következő szezon csapatában.

Geri Gyula elárulta, az említett új rendszer úgy működik, hogy a játékosok alapfizetést kapnak, az azon felüli járandóságokhoz teljesítményük, eredményességük, pályán töltött idejük alapján jutnak hozzá. Az alapfizetés az elérhető összeg 50-60 százalékát teszi ki.

Érdekesség, hogy míg a régiek jelentős része nem kívánt ilyen szerződést kötni, a megkeresett játékosok fogékonyak voltak erre. Ha minden a tervek szerint halad, lesz érkező Szegedről, Kozármislenyből, Győrből, Veszprémből és a Videotonból. Ami a távozók listáját illeti, az valószínűleg így néz majd ki: Dénes Zsolt, Tölgyesi Viktor, Rosta Levente, Pataki Roland, Skriba Máté, Hanzl Máté, Kozma Máté, Szabó Zsolt, Köles János, Major Norbert, Pál Dávid, Lőrinczy Attila.

Az FC Ajka edzője a Bücs Zsolt távozásával felkért Rozmán László lesz. Ő utánpótlás szakmai igazgató pozícióját is megtartja, de a rendszer kissé át lesz alakítva, így az első csapatnál egy komplex stáb segíti majd a munkáját.

- Rozmán Lászlónak és az utánpótlásban dolgozó minden edzőnek óriási gratuláció jár, hiszen egész szezonban erőn felül teljesítettek - emelte ki Geri Gyula, aki hozzátette: nem gondolja, hogy jövőre biztosan feljutnak az NB II-be, de ígéri, hogy sokkal komolyabban törekszenek majd a cél elérésére.

Az ajkaiak július 3-én kezdik a nyári felkészülést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!