Sport

2016.11.24. 10:38

Jót tett a lelküknek-Az Andráshida ellen gyors góllal alapoznának

Ajka - Igen kellemetlen stílusú ellenfelet, az életveszélyesen kontrázó Andráshida együttesét fogadja az FC Ajka a labdarúgó NB III 17. fordulójában.

B. Virág Rita

Az FC Ajka az elmúlt héten igen értékes győzelmet aratott, a feljutásra is aspiráló Kaposvár otthonában nyert 3:1-re.

- Kétségtelen, a lelkünknek nagyon jót tett ez a győzelem, úgy érzem, az első tíz percet leszámítva igen összeszedettek voltunk. Lehet azonban, hogy túlontúl maximalista vagyok, ám még legalább négy olyan ziccerünk volt, amit elrontottunk, szóval a különbség tetemes is lehetett volna. Összességében persze nem elégedetlenkedek, magabiztosan hoztuk el a három pontot Kaposvárról -fogalmazott Bücs Zsolt, az FC Ajka mestere.

A hétvégén az-az Andráshida lesz az FC Ajka vendége, amely egyetlen ponttal megelőzi a Veszprém megyei gárdát a táblázaton. A két közvetlen rivális így a hetedik és a nyolcadik helyen áll most.

-Két meccsét is kielemeztük az Andráshidának. Igen kellemetlen ellenfél, amely főként az életveszélyes kontráira épít. Ezen kívül a pontrúgásaira is oda kell figyelni, sok gólt szerez ezekből a szituációkból is - tudtuk meg Bücs Zsolttól.

A tréner hozzátette, egy gyors góllal szeretnék megalapozni a mérkőzés hangulatát.

- Nem szabad, hogy a kaposvári siker a fejünkbe szálljon. Ugyanazzal az alázattal, hozzáállással kell az Andráshida ellen is fociznunk, mint tettük azt a múlt héten. Ehhez persze fejben is ott kell lennünk, az akarat megfelelő koncentráció nélkül ugyanis mit sem ér - hangsúlyozta.

Az FC Ajka-Andráshida meccs szombaton 16-kor kezdődik.

 

Nagy Bálint fél évre kidőlt a sorból

Pavliczky Balázs és Horváth Dániel vírusos betegség miatt hiányzott a múlt héten, de ők már jobban vannak, kezdik utolérni magukat. Jó hír, hogy újra edzésbe állt Major Norbert is, aki a kerékpározás után már kocoghat is a műtött lábával. Fodor Marcell nem bevethető a hétvégén, ahogy Nagy Bálint sem. A hátvédet megoperálták, ám komolyabb problémával találtak szemközt magukat a doktorok, mint azt előzetes várták. A porcpótlás után várhatóan fél évet kell kihagynia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!