Sport

2016.10.27. 18:25

Jól zárta az évet a motokrosszos csapat

Négy dobogós helyezésnek örülhettek az ajkai motokrosszosok a közelmúltban rendezett Mxmania Moto-Cross-kupa utolsó, hetedik fordulójában.

Heffler Péter

Az REMX Motorcross SE pazar eredményeiről épp a közelmúltban számolhattunk be, de az ajkai klub azóta ismét hallatott magáról. A Somlóvári Dániel edzette motorosok legutóbb Körmenden jártak, ahol az idei Mxmania Moto-Cross elnevezésű kupasorozat utolsó versenyét rendezték, szép ajkai sikerekkel, ugyanis négyszer is felállhattak a dobogó valamelyik fokára. Közülük a legmagasabbra éppen a klub egyik legkisebb motorosa, Katona Áron jutott, aki az ötven köbcentis kategóriában megnyerte korosztályát.

A REMX Motorcross SE tagjai Körmenden szerepeltek legutóbb. Igen szép sorozatok vannak túl
Fotó: REMX Motocross SE

A hatvan köbcentisek között Borbás Balázs harmadikként végzett, ami szintén nagy eredménynek számít, mivel az ifjú versenyző egy csuklótörés után tért vissza. A harmadosztály Mx2-es (a százhuszonöt köbcentis kétütemű, vagy a kétszázötven köbcentis négyütemű motorok versenyét jelenti) kategóriájában Kalász Zsombor még egy második, míg ugyanitt Mx1-es (kétszázötven köbcentis, kétütemű vagy négyszázötven köbcentis, négyütemű) csoportban Wolf Ádám harmadikként ért célba.

Az ajkaiaktól emellett Pandúr Bence és Csuka Balázs ötödik, Géringer Ádám hatodik, Jóna József hetedik, Polcza István kilencedik, Horváth Elek és Garamvölgyi Patrik tizedik, Engis Zoltán tizenharmadik lett.

Címkék#motokrossz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!