Sport

2016.07.21. 19:05

Jól halad a Perutz felkészülése

Pápa - Két hete tart a Perutz FC nyári felkészülése, sőt, immár két edzőmérkőzést is lejátszottak Marton Miklós tanítványai. A Jánosháza ellen aratott szombati győzelem után a pápaiak szerdán a Felvidékre utaztak, ahol a szlovák negyedosztályú Ímely együttesétől 2:0-s vereséget szenvedtek. Az elmúlt fél hónap tapasztalatairól a vezetőedzőt kérdeztük.

Polgár Szilárd

- A játékoskeretünk kissé változott a nyáron, hiszen Szabó Zoltán és Szijjártó Kristóf távozott a Perutztól - nyilatkozta Marton Miklós.
- Lehetnek további változások is, hiszen Palkovics Ádám, Németh Máté és Badics Patrik is eligazolhat. Érkeztek azonban új labdarúgók, így Nagy Zoltán kapus, valamint Szalai Gábor és Horváth Tamás középpályás is Pápán folytatja.

- Miként értékeli az elmúlt időszak felkészülését?

- Az első két hét jól sikerült, sokan voltak az edzéseken, nagy intenzitással készültek, a hozzáállásukkal elégedett vagyok. Ezen a héten már kicsit többen hiányoznak, van, aki a munkája, van, aki a nyaralása miatt van távol, és sajnos vannak sérülések is. Viszont velünk edzenek az U-19-es csapat tagjai, nekik kettős játékengedélyük lesz, és az ügyesebbek pályára lépnek majd a Perutzban. Eddig inkább a fizikai felkészítésen volt a hangsúly, és a következő napokban is még az erősítő edzések mennek, aztán fokozatosan egyre több lesz a labdás gyakorlás.

A Perutz FC játékosai nagy intenzitással készülnak a szezonra Fotó: Polgár Szilárd

- Eléggé szeszélyes időjárás jellemezte az elmúlt időszakot.

- Mindenkit megvisel ez a változékony nyár, ahol egyszer kánikula, máskor meg esős, szeles idő van. A labdarúgók azért az edzésen jobban szeretik a hűvösebb időjárást, amikor nem harmincöt fokban kell szaladgálni.

- Megvolt az első edzőmeccs is. Az 5:1-es eredmény fölényes győzelemnek tűnik, valójában mennyire volt nehéz ellenfél a Jánosháza?

- Emlékeim szerint a Vas megyei bajnokság első felében végeztek, de a játékerejüket nehéz ilyenkor felmérni. Az biztos, hogy az első félidőben jól játszottunk, három góllal is vezettünk. Később sokat cseréltem, többségében U-19-es játékosok jöttek be, ám további két találatot szereztünk. Első mérkőzésnek jó volt. A hétvégén az NB III-as Rákosmente együttese következik.

- A felkészülés kezdetén Király Botond is néhány napig Pápán készült, a napokban pedig a Vasashoz szerződött.

- Örültem, hogy Botond az élvonalba igazolt. A képességei és az adottságai megvannak ahhoz, hogy sikeres legyen az élvonalban. Sok szerencsét kívánunk neki Angyalföldön!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!