Sport

2016.09.09. 10:57

Jókora pofont kapott a Telekom Veszprém!

Igen gyenge veszprémi támadó játék és pocsék védekezés után a Vardar Szkopje megérdemelt, hétgólos győzelmet aratott a SEHA-Liga címvédője, a Telekom férfi kézilabda együttese ellen. Nem erre számítottunk!

B. Virág Rita

Vardar Szkopje-Telekom Veszprém

29:22  (16:12)

Szkopje. V.:

Szkopje. V.:Gubica, Milosevic (horvátok). Vardar Szkopje: Milic – Dibirov 5 (1), Karacic 8 (5), Canellas 2, Marsenic 2, Dusebajev 2, Siskarev 1. Csere: Dereven, Maqueda 1, Cindric 4, Cupic, Stoilov 3, Borozan 1, Nedanovski, Moraes. Edző: Raul Gonzalez. Telekom Veszprém: Alilovic - Gulyás 2, Nagy 1, Chema 1, Nilsson 3, Ilic 8 (4), Ugalde 1. Csere: Mikler (kapus), Terzic, Schuch, Sliskovic 1, Marguc 3, Lékai 1, Kopljar 1, Blagotinsek, Iváncsik G. Edző: Javier Sabate.

Hétméteresek: 7/6, ill. 4/4.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

A SEHA-Liga csúcsrangadóján a vendégektől - némi meglepetésre - Sulic, Gajic, Palmarsson és Ancsin maradt ki. Utóbbi állítólag összeszedett egy sérülést, azért nem léphetett pályára.

Marsenic szerezte a derbi első találatát, amire Chema válasza nem sokat késett. Canellas jutott hétmétereshez, de Alilovic védett, a kipattanót viszont már nem hibázta el a Szkopje irányítója.

A túloldalon Chema harcolt ki hétméterest, a büntetőt Ilic biztos kézzel vágta Milic kapujába.

Ilic távolról is felavatta Milic kapust, 2:3. A 7. perc végéhez Alex Dusebajev remek találatával érkeztünk el, 3:3.

Eladott veszprémi labda után Dibirov robogott végig a pályán és újra a Vardar vezetett, 4:3. Chema mellett Dibirov próbálkozott szélről és Alilovic mellett a rövid oldalon szerzett gólt, 5:3. A Veszprém támadása továbbra is akadozott, Karacic újabb könnyű gólhoz juttatta övéit, 6:3.

Javier Sabate időkérését követően Ilic szépített, 6:4. Dusebajev elhajlásból lőtt, újra visszaállt a három gólos különbség (7:4).

A Telekom megint rontott, a Szkopje pedig újabb gyors támadást indított. A megítélt hetest Karacic értékesítette, 8:4.

Ilic kapta a találkozó első két perces büntetését. Az emberelőnyt rögvest kihasználta a Vardar, ezúttal Canellas volt eredménye, 15. perc: 9:4.

Alilovicnak nem nagyon megy, de egyelőre Sabate edző nem cseréli le. Alilovic gyorsan be is bizonyította, elhamarkodottan ítéltük meg, szépen védett.

Nilsson szerezte a Telekom ötödik találatát, 9:5.

Általános cserék mindkét oldalon: a hazai oldalon Maqueda és Cindric érkezett, a túloldalon Ilic kisbüntetése miatt már korábban beállt Sliskovic és most Marguc, valamint Kopljar és Lékai érkezett friss erőként.

Újra eladott veszprémi labda, Cindric rohant végig, 10:5. A túloldalon Marguc szépített, 10:6. Újra Cindric a gólszerző, állandósult az öt gólos differencia. Hiába szerzett Dibirov labdát, ziccert rontott.

Lékai új színt hozott a veszprémiek játékába, sikerült is büntetőt kiharcolnia, a labdát  Ilic vágta a kapuba, 22. perc: 11:7.

Raul Gonzalez időkérését követően újabb Vardar találatot jegyezhettünk fel, Stoilov volt eredményes, 12:7. A Barcelonától igazolt Kopljar is feliratkozott a góllövők közé, 12:8.

Blagotinsek is a pályán. Nincs sok idő merengeni, most Dibirov szerzett gólt, 13:8. Szegény Alilovic újra kiszolgáltatott helyzetbe került, de fogta Cupic ziccerét. Aztán Marguc hozta közelebb övéit, 26. perc: 13:9.

Stoilov állította vissza az öt gólos különbséget. Kopljar tört be, hetes. Ilic ezúttal is hibátlan, 14:10.

A legendás veszprémi hatosfal ezúttal pocsékul teljesített, Cindric újabb gólja után 15:10.

Végre jó védekezés: Alilovic védése után Ugalde tört kapura, 15:11.

Az utolsó tizenöt másodpercben feljegyezhettük Karacic hetesét és Marguc remek gólját, így a félidő 16:12-es állással ért véget.

Folytatódik a második félidő!

Hiába védett Alilovic, rosszul indított, a passzát Dibirov halászta le. Az indításából Karacic növelte ötre a különbséget, 17:12.

Nagy nehezen begyötörte a labdát a kapuba Nilsson, ám szinte azonnal érkezett Marsenic válasza. Végre egy gyors veszprémi gól, Ilic már hatnál jár, 18:14.

Nem tud felzárkózni a Telekom, Karacic hétméteresével újra öt van közte, 37. perc: 19:14. Nagy László három kapufa után végre megszerezte első találatát, 19:15. Hosszú idő után ismét belátható távolságon belül a Veszprém, Gulyás ziccere után 19:16.

Nagyot szórták ki a játékvezetők két percre. Chema szépen megcsinálta a helyzetet, majd a kapusba vágta a labdát. Karacic az üres kapuba lőtt, 20:16. Kopljar próbálkozását Milic fogta, a gyors ellentámadás végén Dibirov szerzett gólt, 21:16.

Becsülettel küzd a Veszprém, ám egyelőre nagyon távol áll a pontszerzéstől. Gulyás góljával is még mindig négy van közte,44. perc:  21:17. Borozan nagy lendülettel érkezett, visszaállította az öt gólt, 22:17.

Siskarev góljából pedig kialakult az eddigi legnagyobb különbség (23:17). Nilsson szépített. Újabb Vardar hetes: Karacic hetedik góljával 24:18. Közeledik a hajrá és érik a meglepetés.

Cindric átlövésével 25:18. Teljesen esetleges a Veszprém játéka. Borzasztó gyengén kézilabdázik a magyar bajnok.

Ilic próbálja menteni a menthetőt, 25:19. Az első veszprémi emberelőny az 53. percben: Dusebajev kapott két percet.

Dibirov hetese is bent a veszprémi hálóban, 26:19. Kezd kifejezetten kellemetlenné válni ez a találkozó, Maqueda góljával 27:19. Ilic újabb büntetőjével 27:20.

Terzic rántotta vissza ellenfelét, persze azonnal két percet kapott. Karacic hetese célt ért, 28:20. Lékai tört be, 28:21. Elérkeztünk az utolsó két perchez. Sliskovic próbált kozmetikázni, 28:22. Stoilov nem hagyta ezt annyiban, 29:22.

Már mindenki nagyon várja a meccs végét. Stílszerűen veszprémi bakival ért véget!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!