Sport

2016.09.06. 18:00

Jó játék nélkül is kilenc góllal győzött a Veszprém

Veszprém - A tavalyi bajnoki bronzérmes ellen nem kellett kihajtania magát a címvédő Telekom Veszprémnek. Különösebb megerőltetés és különösen jó játék nélkül is biztos sikert aratott.

B. Virág Rita

Telekom-Tatabánya 31:22 (14:12)

Veszprém 1700 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki. Telekom Veszprém: ALILOVIC – GULYÁS 4, Sulic 3, Nagy 1, Schuch, Terzic, Iváncsik 3. Csere: Lékai 3, Sliskovic 3, Ugalde 3, MARGUC 8 (5), Ancsin, Nilsson 2, Chema 1, Ligetvári. Edző: Javier Sabate. Grundfos Tatabánya KC: Tóth M. - Harsányi 3, GRIGORAS 6 (1), Juhász 1, Szöllősi Sz. 3, Ilyés 1, Dénes. Csere: Demény (kapus), Vujovic 1, Bozovic 2, SZÖLLŐSI B. 3, Sipos 1, Pásztor, Leimetter, Sipos, Vranjes 1. Edző: Vladan Matics.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 2/1.

Igen feszített a tempó a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttesénél, kedden és szerdán magyar bajnokit játszik, szombaton és vasárnap pedig a SEHA-Ligában a két Szkopjéval, a Vardarral, majd a Metalurggal találkozik.

Épp ezért Javier Sabate edző megengedhette magának, hogy pihentette többek között Kopljart, Gajicot, Blagotinseket, Ilicet és Palmarssont is. Utóbbiért egyébként már aggódtak a szurkolók, hiszen az elmúlt meccseken nem lépett pályára, de a klubtól kapott tájékoztatás szerint, semmi ok a nyugtalanságra, minden rendben van a klasszissal.

Fotó: Bényi Kálmán


Lékai góljával indult a találkozó, aztán három Tatabánya találatot jegyezhettünk fel. Gulyás duplájával és Iváncsik góljával azonban a 7. perc végére fordult a kocka (4:3). Grigoras a plafonig felugorva egyenlített, Sabate edző pedig időt kért.

Felállt fal ellen egyelőre nem igazán ment a játék a veszprémieknek, viszont a gyors indításokból rendre eredményesek voltak, így a 12. percben 7:5-re alakult az állás. Grigoras góljaival egyenlítettek a vendégek. A Telekom nem tudott nagyobb előnyt kiharcolni, a bátran, lendületesen kézilabdázó Tatabánya szívósan tapadt a házigazdára (9:9, 11:11).

A félidő hajrájában Lékai a félpályáról, Marguc a szélről célzott pontosan, Alilovic védései pedig a legjobbkor jöttek. Nilsson is eredményes volt, így gyorsan 14:11-re módosult az állás.

Láthatóan összeszedte védekezését a házigazda, s ennek köszönhetően gyorsan 18:13-ra elhúztak. A Tatabánya próbált belátható távolságon belül maradni, de ahogy teltek a percek egyre reménytelenebbnek tűnt a helyzete.

A veszprémiek kettős hátrányban játszottak közel egy percig (23:19). A meccs utolsó perceiben 5+1-es védekezésre váltott a Telekom, Ugalde és Sliskovic góljaival pedig 27:20-ra növelte a különbséget a vendéglátó. Az utolsó percben néhány másodperc erejéig tíz is volt közte, az exfüredi Szöllősi Balázs bombájával egy számjegyű lett a differencia.

Javier Sabate: - Nem játszottunk túl jól, a Tatabánya viszont igen. Alilovicnak sokat köszönhetünk, fantasztikus volt ma. Nem könnyű a Tatabánya ellen kézilabdázni. Veszélyes csapat lesz az övék, sok jó játékossal. Szerintem ott, Tatabányán sokkal nehezebb dolgunk lesz.

Schuch Timuzsin: - Nagyon jól játszott az ellenfelünk. Az első félidőben nehezen indult a játék, a Tatabánya ezt kihasználta. Alilovic volt a meccs legjobbja, sokat segített nekünk. Lehet, a kilencgólos különbség túlzó, mert ellenfelünk tényleg remekül kézilabdázott, nagyon fel kell majd készülnünk, amikor idegenbe utazunk hozzájuk.

Vladan Matic: - Ez a kilenc gól nekem túl nagy különbség. Számomra nem volt ekkora a két csapat közti differencia. Nálunk a kapusteljesítmény visszaesett a második féldiőben, Alilovic viszont több nagy ziccert kivédett, ezekből gyors gólokat kaptunk és megpecsételődött a sorsunk. Tíz új játékos van a keretünkben, össze kell csiszolni a csapatunkat.

Szöllősi Balázs: - A Veszprém ellen mindig szeretek játszani. A második félidő közepe után sok ziccert kihagytunk, hetest is, ezért lett ennyi közte. Új csapat épül nálunk, még az út elején járunk. Remélem, a fontos meccsekre összeszokunk majd és sikeresek leszünk az idényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!