Sport

2017.01.20. 20:55

Javítani szeretnének a sümegi röpisek

Sümeg - Öt Veszprém megyei fiatal is részt vett a csehországi Brno városában rendezett MEVZA-kupán a magyar nemzeti serdülő röplabdaválogatott keretében, tudtuk meg Kaposi Tamás segédedző, gyúrótól.

Tisler Anna

Az Európa-bajnoki selejtező volt a fiatalok első nemzetközi megmérettetése. A csapat tagja volt a Sümegi Röplabda Egyesületben játszó Iván Bence, Iván Gergő, Sárközi Kálmán, valamint a dabronci nevelésű, jelenleg Dunaújvárosban játszó Laczi Dominik és Matyiák Árpád. A csapat a házigazda csehek ellen 3:0 arányú vereséget szenvedett, a horvátoktól 3:2-re kaptak ki.

Kaposi Tamástól, az SRE utánpótlásedzőjétől megtudtuk, elégedett a csapattal, a sportolók teljesítményével.

A Sümegi Röplabda Egyesület a tabella nyolcadik helyén áll a 11 csapatból. Január 21-én hazai pályán a Kazincbarcikát fogadják, 28-án pedig a Szolnok lesz az ellenfél.

A magyar serdülőválogatottban több sümegi is helyet kapott Fotó: Kaposi Tamás

Kaposi Tamás elmondta, sérülés miatt egyik játékosukat, Soós Andrást hosszabb távon nélkülözni kényszerülnek. András legkevesebb két hónapot tölt szalagszakadás miatt kényszerpihenőn.

- Az elmúlt szezon végén öten távoztak, őket fiatalokkal kellett pótolni. Ők mindany-nyian tehetséges, szorgalmas játékosok, de meg kell szokniuk a felnőttek stílusát, hozzá kell, hogy edződjenek az ottani körülményekhez. Célunk, hogy a következő hónapokban még precízebbé, pontosabbá váljon a játékunk, s ezt akár már a Kazincbarcika ellen is bizonyíthatjuk - nyilatkozta a felnőttek másod-edzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!