Sport

2016.07.19. 08:12

Játékos lett az edzőből – Lemondott az elnök

Lemondott elnök, új edzők, hosszú sérülés után visszatért játékosok, átigazolások. Ismét megindult az élet a megye I-ben, friss hírek és információk!

Horváth Gábor

A labdarúgó megye I-es csapatoknál már javában zajlik a nyári felkészülés. Az előző, 18 csapatos kiírás után ismét 16 együttes alkotja a mezőnyt. A 2016/2017-es pontvadászat rajtja igen korán, az augusztus 13-14-i hétvégén lesz.

Az élet máris beindult, a legtöbb csapat igyekszik erősíteni, mások pedig próbálják egyben tartani keretüket. Több, kevesebb sikerrel.

A Zircen pályára lépő dudariak (a két egyesület a jövőben még szorosabban működik együtt) új edzőt igazoltak a veszprémi Kozma Csaba személyében, az eddigi szakvezető Nagy Krisztián visszatér a pályára, emellett az utánpótlásban vállal tréneri feladatokat.

A sárgamezes ugodiak edzőmeccsen legyőzték a Dudart Fotó: Penovác Károly

Új mester van Ugodon is, a stabil középcsapatot hosszú évekig irányító Tóth Ferencet Jurik Tihamér váltotta a kispadon.

A Balatonalmádi SE-énél sikerült egyben tartani a keretet, amely nagy eredmény annak fényében, hogy akadt játékos, akinek sokan udvaroltak. Egyedül Horváth Benjámin edz másutt (információink szerint Veszprémben), míg Szentkirályi-Tóth Kornél abbahagyja a labdarúgást. A Balaton-partiakkal kapcsolatos hír, hogy a következő bajnokságban a megye III-ben is indít csapatot a klub. A második számú BSE-ében az ifjúsági alakulatból kiöregedő, illetve az idősebb, levezető játékosok kapnak majd szerepet.

Az Almádi mellett a Várpalotai BSK, a Csetény SE és a Tihany FC lesz még érdekelt a harmadik vonalban is egy-egy második csapattal.

A sokszoros bajnok, tavaly ezüstérmes Úrkút SK-nál komoly veszteség, hogy az „örökös” gólkirály Korpos Tibor Achilles-ín szakadás miatt hosszú időre kidőlt, viszont akad két nagy visszatérő is. Pernesz Zoltán másfél év után játszhat ismét, Molnár Gábor szolgálataira pedig egy kihagyott szezont követően lehet újra számítani.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a bronzérmes Pápai Perutz FC három új futballistát (Szalai Gábor, Nagy Zoltán, Horváth Tamás) igazolt, egyik tavalyi legjobbja, Szabó Zoltán ugyanakkor eligazolt.

A Gyulafirátót SE nagyot húzott, leigazolta kispadjára a korábban többek között az NB I-ben és az NB II-ben is tevékenykedő Hagymási Zoltánt.

Pintér Csaba, a Péti MTE elnöke lemondott, amit elfogadtak. A helyzet azért érdekes, mert ő volt az edző-szakmai vezető is, mondhatni a település futballjának lelke, öt év után távozik.

Információink szerint több pétfürdői labdarúgó is Várpalotán folytatja pályafutását. Ezt a palotaiak meg is erősítették, hat felnőtt játékosról (Kaufmann Attila, Szeleczki Attila, Pilka Roland, Kerekes Bence, Szabó Erik, Józan Péter) van szó, érdekesség, hogy ők többségükben VBSK-nevelések, azaz most visszatérnek anyaklubjukhoz. Egyelőre egy focista, Pass Balázs távozása biztos Palotáról.

Az utóbbi napokban több felkészülési találkozón is pályára léptek az új bajnokságra készülő megye I-es csapatok. Az ugodiak két góllal nyertek Zircen, az NB III-as kieső Balatonfüred Almádiban győzött. Utóbbi meccs egyenlő erők összecsapása volt, a második félidőben a BSE felforgatott összeállításban játszott. Eredmények: Dudar-Zirc - Ugod SE 1:3, Balatonalmádi SE-Balatonfüredi FC 0:1. További program, szerda, 18.00: Balatonfüred-Ajka Kristály. Péntek, 18.00: Balatonfüred-Csetény. Szombat, 13.00: Perutz FC-Rákosmente, 17.00: Úrkút-Pápateszér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!