Sport

2015.07.30. 11:12

Izgalmak a homokon - Balatonalmádiban zárul a kvalifikáció

Balatonalmádi - Most eldől minden - a strandkézilabdázók utolsó kvalifikációs tornáján be lehet kerülni az országos döntőbe, de ki is lehet esni a részvételt jelentő legjobb tíz csapat közül.

Horváth Gábor

Komoly mezőnnyel, 21 női és 15 férfi csapattal rajtol el szombaton a strandkézilabda nemzeti bajnokság balatonalmádi viadala.

Nem véletlenül nagy az érdeklődés, ez lesz az utolsó kvalifikációs torna az augusztus második hétvégéjén rendezendő országos finálé előtt.

A balatonakarattyai döntőre a legjobb 10-10 női és férfi együttes kvalifikálja magát.

- Komoly izgalmak várhatóak, hiszen az első tízbe be lehet kerülni és még ki is lehet esni a legjobbak közül - mondta el lapunknak Horváth Péter nemzetközi játékvezető, a verseny szervezője, aki kiemelte: sok résztvevő lesz, s a nagy tét miatt bizonyára a megszokottnál komolyabb feszültségre kell számítani.

A Királylányok (világosabb felsőben) csapata eséllyel pályázik arra, hogy ott legyen a fináléban Fotó: Stiger Ádám

Balatonalmádi egyébként évek óta nem adott otthont az egyre népszerűbb strandos sorozatnak. A település most azonban újra megadja a módját a versenynek: három jól felkészített játéktérrel várja a kézilabdázókat a futballpálya melletti területen.

A megmérettetés szombaton és vasárnap is kora reggel, nyolc és kilenc óra között, kezdődik és várhatóan egészen kora estig tart.

Természetesen Veszprém megyei indulói is lesznek a balatonalmádi kvalifikációs tornának, ráadásul a hölgyeknél és a férfiaknál is eséllyel pályázunk a döntőbe kerülésre.

A balatonfüredi és tapolcai hölgyek alkotta Királylányok jelenleg ötödik helyen állnak az összesített versenyben, de még nem érezhetik magukat biztonságban.

Ahogyan a Beach Devils sem. A veszprémi játékosokból álló csapat hatodik a fiúk pontvadászatában. Az előzetes számítások szerint a legjobb négy közé kell jutniuk ahhoz, hogy biztosan döntősök legyenek.

Horváth Péter elmondta: az ország minden részéről érkeznek sportolók, s a szervezők örülnének, ha a nézők is minél többen kilátogatnának. Úgy tűnik, az időjárás is a kegyeibe fogadja a tornát.

A strandkézilabda népszerűsége növekszik, ez annak is köszönhető, hogy nemzetközi szinten mindkét nemnél, több korosztályban is komoly magyar eredmények születnek.

Királylányok: Berecz Nikolett, Dioszegi Kata, Grósz Kitti, Kaposvári Anita, Kovács Bernadett, Kovarszki Beatrix, Mórocz Réka, Ohr Klaudia, Pontyos Peggi, Pontyos Viktória, Radochay Bea.

Beach Devils: Tárkányi Péter, Honyecz Gábor, Földesi Csaba, Heizer László, Németh Alex, Kovács Ákos, Szobol Zsolt, Báthori Bence, Falkner András és Soós Balázs. Edző: Károlyfi Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!