Sport

2015.10.20. 12:32

Itt még az igazgató is jól kosárlabdázik

Balatonfűzfő - Jókedv, móka és kacagás, sok-sok kosárlabdával megfűszerezve. Ez volt az Öveges-gála, ahol hat fiú- és ugyanennyi leánycsapat versenyzett streetball-szabályok szerint.

B. Virág Rita

A kosárlabda szerelmese a balatonfűzfői Soós Imre, aki ezt a szenvedélyt a fiataloknak is szeretné átadni. Az egykori remek játékos, aki egyébként már a hatvanat is elhaladta, de legalább tíz évet simán letagadhatna, edzőként is tevékenykedik, és az Öveges-gálát már közel két évtizede rendezi meg nagy sikerrel.

Az Öveges iskola tornaterme nem túl nagy, azonban ez sem lehetett akadály, a játék két palánkra, fél pályán, a streetball szabályai szerint zajlott: hat fiú- és hat leánycsapat versengett a minél jobb helyezésekért.A lányoknál végül a veszprémi Padányi nyert, az almádi két tannyelvű és a veszprémi Lovassy előtt.

A fiúknál a Lovassy volt a legjobb, a második a Padányi lett, a harmadik pedig a két tannyelvű iskola.Nagy sikert aratott a széken ülve dobó verseny, amit Szücs Levente (két tannyelvű) nyert meg. A hárompontosokat Korinek Janka (Lovassy) dobta a legpontosabban, míg a büntetőket Kanik Szandra (Padányi). A legkisebbek mini palánkra versenyeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!