Sport

2017.02.24. 14:53

Itt a nagy derbi: FC Ajka kontra VLS Veszprém!

Két egyaránt jó formában, ám különböző helyzetben lévő csapat találkozik a labdarúgó NB III szombati Veszprém megyei rangadóján. Az edzőket kérdeztük.

Horváth Gábor

Jobban nem is rajtolhatott volna tavasszal az FC Ajka, amely múlt héten idegenben fektette két vállra (1:4) a listavezető érdieket.

- Alapvetően mi uraltuk a meccset, több helyzetünk volt. Igaz, a vezetést szerencsés találattal szereztük meg, úgy érzem, teljesen jogosan gyűjtöttük be a három pontot - tekintett vissza az előző találkozóra Bücs Zsolt.

Az ajkaiak szakvezetője tehát nagyon is elégedett lehet, de egyvalamit azért hiányolt az Érd elleni meccsből.

- Kicsit bosszant, hogy még nem vagyunk azon a szinten, hogy ilyen helyzetben „kivégezzük” az ellenfelet. A hajrában sokkal gyorsabban kellett volna játszanunk, járatnunk a labdát.

Bücs Zsolt hangsúlyozta: olyan rangadó következik, amelyen bármi előfordulhat, ugyanakkor véleménye szerint csapata kezében van a mérkőzés sorsa. - Hazai pályán mi vagyunk az esélyesebbek, és rajtunk múlik, ezt mennyire juttatjuk érvényre. Nem számítok könnyű meccsre, viszont most megvannak azok a kreatív játékosaink, akik ősszel nem álltak rendelkezésre, emellett gyorsabbá is vált a csapatunk. Megvan a meccsről az elképzelésünk, tisztában vagyunk ellenfelünk erősségeivel és gyenge pontjaival egyaránt - fogalmazott a tréner, hozzátéve: bízik benne, hogy sok szurkoló látogat ki az összecsapásra. - Jól kezdtünk, most pedig derbi következik, mondtam a srácoknak, hogy itt az alkalom: csábítsuk vissza a drukkereket, akiket ősszel nem kényeztettünk el.

Az Ajka (kék mezben) és a Veszprém az őszi szezonban gólnélküli döntetlent játszott egymással

A vártnál simábbra sikeredett szezonkezdet után játszik megyei rangadót a VLS Veszprém gárdája.

Szenzációsan kezdték a tavaszt a veszprémi labdarúgók. Az ellenlábas Diósd csapata felett, arattak sima 4:0-ás sikert az Erdész utcai műfüves pályán.

- Minden tekintetben az ellenfelünk fölé nőttünk - emlékezett vissza a mérkőzésre Orbán Tamás, a bakonyiak szakvezetője, majd hozzátette: - Végig uraltuk a találkozót, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, akár nagyobb arányú is lehetett volna a győzelmünk. Véleményem szerint, nem volt egy súlycsoportban a két együttes. Külön öröm volt számomra, hogy az újonnan igazoltak remek teljesítménnyel hálálták meg a bizalmat. A sikeres szezonkezdet egészséges önbizalmat kell, hogy adjon játékosaimnak a folytatásra.

Az Orbán mester által említett önbizalomra már a hétvégén nagy szüksége lesz a megyeszékhely csapatának. Az ellenfél ugyanis a pontvadászat negyedik helyén tanyázó megyei rivális, az FC Ajka együttese lesz.

- Bár jól tudjuk, hogy a hol helyünk, de a megyei rangadók mindig háromesélyesek. Más-más célokért futballozunk, míg az Ajka a feljutásra hajt, addig mi a bennmaradásért küzdünk. Tudásunk legjavát szeretnénk adni és meglátjuk, ez mire lesz elég a magasabban kvalifikált ellenfelünkkel szemben. Meiczinger és Farkas még mindig lábadozik, az új igazolásunk, Márkus is maródi, rá sem számíthatok a hétvégén - tudtuk meg Orbán Tamástól. A megyei derbi 15 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!