Sport

2015.08.16. 13:31

Ismét Nasser Al-Attiyah!

Veszprém - Nasser Al-Attiyah nyerte a 12. HunGarian Baja elnevezésű tereprali versenyt, melynek köszönhetően a Világkupa sorozatban is az élre állt.

Heffler Péter

Összesen harmincöt motoros, harminckilenc autós és négy kamionos állt rajthoz a Veszprémbe évek után visszatérő 12. Hungarian Baján, mely a terepralisok Világkupa futamának következő állomása volt. A százhetvenöt kilométeres verseny szombaton rajtolt, míg igazából maga a száguldás már pénteken a nyirádi ralikrossz arénában kezdetét vette egy bemelegítő szakasszal.

- Mindig is otthon éreztük itt magunkat, és a HunGarian Baja akkor is második otthonának tekintette Veszprémet, amikor éppen nem a város volt a viadal központja - mondta Garamvölgyi Zoltán a HunGarian Baja főszervezője még a versenyt megelőzően. - Mindenki, aki csak autóversenyez, vagy autóversenyt rendez, arról álmodik, hogy egy napon a legjobbakkal is összemérheti a tudását, és a terepraliban a sportág csúcsának a Világkupa számít - tette még hozzá Garamvölgyi Zoltán.

Nasser Al-Attiyah történelmi sikert aratott Veszprémben

Így természetesen egy nemzetközileg elismert, a sportág legjobb pilótáival tűzdelt mezőny érkezett vissza Veszprémbe köztük azzal a Nasser Al-Attiyah-val, aki idén már másodszor nyerte meg a Dakart, és mellette a tavalyi futam címvédőjének számított. (Az már csak mellékes, hogy a londoni olimpián bronzérmet szerzett sportlövészetben és hazájában tananyag az életrajza.) - Szeretek Magyarországon versenyezni, az itteni pályák fekszenek a stílusomnak. Mindig jó ide visszatérni, mert sok szurkolóm van, nagyon jó érzés, hogy szeretnek az emberek - nyilatkozta a verseny előtt Al-Attiyah.

A katari versenyző a pontverseny második helyéről, az orosz Vlagyimir Vasziljev mögött huszonegy pontos hátrányból várhatta a veszprémi futamot. Az első napot a Nasser Al-Attiyah és Matthieu Baumel zárta az élen, őket követte a Zapletal-Marton páros, míg a harmadik helyen Ten Brinke és Colsoul állt a kétszer százhetvenöt kilométeres szakasz után. Ez a sorrend vasárnapra csak annyiban módosult, hogy utóbbi duó feljött a második helyre, míg a Zapletal-Marton cseh-lengyel párosnak meg kellett elégednie a bronzéremmel.

- Nagyon fontos volt számunkra ez a győzelem, úgyhogy a verseny elejétől kezdve igyekeztünk a maximumot nyújtani - kezdte a verseny után a történelmi sikert elérő Nasser Al-Attiyah - korábban senki sem tudott még nyerni három egymást követő futamon. - Szombaton sikerült olyan előnyt gyűjteni, amivel vasárnap már nem kellett kockáztatni nem is tettük. Boldog vagyok, hogy nyertünk és vezetjük a világkupát, ezúttal is nagyon élveztem ezt a korántsem könnyű versenyt. Ha rajtam múlik, jövőre is biztosan visszajövök, mert itt mindig jók a pályák és jó a szervezés - tette még hozzá a katari versenyző kitérve arra is, hogy az összetett pontversenyben az élre állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!