Sport

2017.07.11. 17:31

Ismét elindulnak a Sparkassen-kupán

Kialakult a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttes végleges, nyári felkészülési programja.

B. Virág Rita

Az előző szezonban igen kurtára sikerült a felkészülés a hármas terhelés (BL, NB I, SEHA-liga) miatt. A Telekom Veszprém augusztusban már magyar bajnoki mérkőzéseket játszott, így címvédőként nem utazott el a hagyományos Sparkassen-kupára sem.

Szerencsére az idén nyáron helyre áll a rend. Miután kiderült, hogy a bakonyi együttes nem vesz részt a SEHA-liga 2017/18-as küzdelmeiben, így az is nyilvánvalóvá vált, hogy az augusztusi hónap a felkészülés jegyében telik.

A Telekom így egy év kihagyás után újra elindul az echingeni Sparkassen-kupán, amelyet augusztus 12-13-án tartanak meg.

A bakonyi csapat korábban zsinórban háromszor is nyerni tudott itt (2013, 14, 15). Az idei csoportbeosztás, A: Telekom, Göppingen, PPD Zagreb, B: HBC Nantes, Füchse Berlin, Stuttgart.

A hivatalos program szerint 12-én, szombaton 11 órakor kezdenek a veszprémiek a horvát Zágráb ellen, majd este 19 órakor a Göppingen lesz a következő ellenfél.

A klubtól kapott tájékoztatásból kiderült, hogy a veszprémieket az idén meghívták a katari Super Globe döntőre is. Ljubomir Vranjes csapata azonban nem tudta elfogadni az invitálást, ugyanis ezzel egy időben rendezik meg a Veszprém Arénában a klub 40 éves jubileuma alkalmából szervezett felkészülési tornát.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, ezen az eseményen a lengyel Wisla Plock, a Kielce, valamint a szlovén Celje lesz a veszprémiek vendége.

Az agusztus 26-27-ei torna programja. Szombat, 15.30: Celje-Kielce, 18.00: Telekom-Wisla Plock. Vasárnap, 15.30: bronzmeccse, 18.00: meccs az első helyért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!