Sport

2017.01.11. 20:50

Ismét edzésben a Perutz

Pápa - Több mint egy hónap megérdemelt pihe-nő után január második hetében ismét játékra jelentkeztek a Pápai Perutz FC labdarúgói, ugyanis kezdetét vette a megyei első osztályban szereplő csapat téli felkészülése.

Polgár Szilárd

Marton Miklós vezetőedző a Perutz Stadionban való találkozót követően a zord, zimankós időjárás dacára közel egyórás várkerti futóedzést vezényelt a játékosoknak, akik szinte teljes létszámban megjelentek az első tréningen. A Perutz FC téli felkészülési programjáról Marton Mikóssal beszélgettünk.

- A keretből szinte mindenki részt vett az első tréningen, és edzésre jelentkezett - nyilatkozta a Naplónak Marton Miklós. - Hárman azonban igazoltan voltak távol, így Simon László, Horváth Tamás és Barcsa Tamás. Súlyméréssel kezdődött a hétfői program, sajnos néhány labdarúgó az ünnepek alatt kis súlyfelesleget szedett magára, ám szerencsére a mérlegelésnél a játékosok többségének nem voltak súlyproblémái.

- Milyen feladatot kap-tak a srácok az első edzésnapon?

- A Várkertben közel egy-órás futóedzést tartottunk, amit becsületesen meg is csináltak a srácok. Hat kört futottak a játékosok, ez kezdésnek ideális, hiszen közel nyolc kilométer ez a táv.

Orovecz András pályaedző és Marton Miklós vezetőedző (balról jobbra) a pápai labdarúgók eredményes felkészítésén munkálkodik
Fotó: Polgár Szilárd

- Gondolom, a téli szünet alatt elkészült a Perutz FC téli felkészülési programja. Miként alakul a következő napok, hetek menetrendje?

- Keddtől a Perutz Stadion műfüves pályáján tréningezünk. Lesz erőnléti edzés és labdás játék is, ám ezen a héten még mindenképpen a futótréningek dominálnak majd. Itt is a hosszú távú és a váltakozó irányú futásokra helyezzük a hangsúlyt. A következő héten aztán jönnek majd a labdás tréningek és az erőfejlesztés.

- Meglehetősen barátságtalan arcát mutatta az elmúlt napokban a tél, tartósan fagypont alatt van még a nappali hőmérséklet is, ráadásul az első hó is megérkezett. Átalakíthatja ez valamilyen formában a felkészülés forgatókönyvét?

- Amennyiben nem esik a hó, és az idő engedi, nem megyünk sem a sportcsarnokba, sem pedig a Várkertfürdőbe. Úgy tervezem, hogy a szabadban tréningezünk majd. Régen is voltak télen ilyen hidegek, és akkor sem a teremben edzettünk. Ezt bírniuk kell a játékosoknak, ez ilyen egyszerű.

- Mi a helyzet a téli edzőmérkőzésekkel?

- Az első felkészülési találkozónk január 21-én lesz, akkor az NB III-as Ajkával játszunk majd idegenben. Hazai pályán január 25-én a Veszprémet fogadjuk majd. Később összemérjük az erőnket a Rákosmentével, a Csornával, a Bácsával, a Ménfőcsanakkal és a Jánosházával, illetve lesz felvidéki ellenfelünk is.

- A klub vezetősége nyilván gőzerővel dolgozik a keret megerősítésén. Új érkezőről esetleg be lehet-e már számolni?

- A Pápai Egyesített Labdarúgó Club keretéből csatlakozik hozzánk Barth Vendel, Györkös Bence, Szigeti Ákos és Farkas Bence. Szedlacsek Balázs pedig várhatóan a támadósorba érkezik majd, és további igazolások is várhatóak az előttünk álló napokban, hetekben.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!