Sport

2016.12.16. 18:38

Ilyen gólt még nem láttak! - Sikerrel zárta az évet a Füred

Balatonfüred – Két dolog, egy fantasztikus egyéni teljesítmény és egy csodagól, miatt mindenképpen érdemes volt megnézni a BKSE-Gyöngyös NB I-es kézibajnokit.

Horváth Gábor

BKSE–Gyöngyös 26:21 (15:11)

Balatonfüred, 400 néző. V.: Nagy, Túróczy. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS 1 – Gábori, Kasparek 3, Semenov 2, KEMÉNY 3, GYŐRI 11 (1), VARSANDÁN 6 (2). Csere: Ristanovic, Holló (kapusok), Gerdán, Debreczeni, Vasvári, Németh, Kancel, Petrovski, Zdolik. Edző: Csoknyai István. Gyöngyös: Hudák – ORSZÁGH 5, Reznicek 1, Hegedűs 1, Mikita, Juhász 3, Kovacsics 2. Csere: Ivanisevic (kapus), LELE 7 (4), Duris 2, Rasic, Urbán, Németh, Jóga. Edző: Debre Viktor.

Kiállítások: 10, ill 10 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4.

Az év utolsó mérkőzésére – némileg meglepő módon – nem látogattak ki túl sokan, nagyjából fél ház előtt kezdődött a találkozó, amely pedig érdekesnek ígérkezett.

Gyors gólváltásokkal indult a meccs, 2:2. Egy ideig úgy tűnt, a hazai védelem gyorsan felveszi a ritmust, sikerült is két találattal ellépni, de a gyöngyösi válasz rögtön jött, 9. perc: 4:4. Győri volt eredményes, majd Fazekas védett ziccert, aztán Gerdán kiállításai miatt emberhátrányban kellett játszania a hazai csapatnak.

Győri már negyedszerre volt eredményes, Fazekas pedig saját kapuja elöl talált a másikba, 7:4. A fürediek fiatal ásza, Győri továbbra is megállíthatatlan volt, ugyanakkor a vendégek is megtalálták a rést a védelmen, tapadtak a BKSE-ére, 17. perc: 9:7.

A 22. percben 10:9-et mutatott az eredményjelző, nem hagyta magát a Gyöngyös, pedig Debre Viktornak egy sérülés miatt teljesen át kellett alakítania együttesét. A félidő hajrájára háromgólos előnyt dolgozott ki a Füred és úgy tűnt, szünetre marad ez az állás. Kemény László azonban olyan trükkösen (nagy ívben, csavarva) dobta el a félpálya közepén megítélt időn túli szabaddobást, hogy az csúnyán becsapta Hudák kapust, akinek a lába alatt a hálóba pattant a labda. Ritkán látható, bravúros gól volt!

A második játékrész Lele két értékesített hetesével és Varsandán szép találatával kezdődött.

Nem sokkal később Győri bevágta kilencedik találatát is, növelte előnyét a Füred, 37. perc: 19:14. Hatra nőtt a különbség, Győri elképesztő volt, csapata góljainak felét ő szerezte, egyszerűen nem bírtak vele a vendégek.

A 43. percben Gerdán megkapta harmadik két perces büntetését és az ezzel járó piros lapot. Juhász üres kapus találata után (23:19) Csoknyai István időt kért. A 46. percben Hegedűs követte Gerdánt a lelátóra.

Még mindig 23:19 volt az állás, amikor Debre mester a 48. percben időt kért. Ki más, Győri törte meg a csendet. Megint hatra nőtt az előny (25:19), eldőlni látszott a meccs. El is dőlt.

A fantasztikus napot kifogó Győri Mátyás vezetésével magabiztos sikert aratott a BKSE.

Csoknyai István: - Tartottunk a meccstől, nagyon örülünk a két pontnak. Hellyel-közzel jól játszottunk, igaz, sok volt a hiba. Matyinak külön gratulálok, de az egész csapat dicséretet érdemel, szépen fejlődött az ősszel.

Debre Viktor: - Tudtuk, hogy nincs sok esélyünk a Füred ellen. Azért megpróbáltunk mindent, de a szerencse sem volt velünk. Rosszkor jött a sérülés, ráadásul azzal sem számoltunk, hogy Matyi ilyen jól játszik.

Győri Mátyás: - Gratulálok a Gyöngyösnek, azért, mert 55 percig a nyakunkon volt, végig jól küzdött. Nem játszottunk igazán jól, de meg tudtuk valósítani azt, amit elkezdtünk.

Juhász Károly: - Gratulálok a Fürednek! Tudtuk, hogy kemény védekezéssel és gyors támadásokkal találjuk majd szembe magunkat. Sajnos nem is tudtuk megoldani a feladatot, megérdemelten nyertek a hazaiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!