Sport

2016.11.07. 09:30

Így került két kapus a csapatba, videóval!

Veszprém - Eheti válogatottunkban két kapus szerepel. Hogyan lehetséges ez? A megyei fociban (közkeletű nevén: mennyei megyeiben) minden előfordulhat, és annak ellenkezője is. Videós összefoglalókkal!

Horváth Gábor

Igazán érdekes párosításokat tartalmazott a 13. forduló programja a labdarúgó megye I-ben és nem is kellett csalódnunk.

A játéknap legjobban várt rangadója a Balatonfüredi FC és a Tihanyi FC összecsapása volt. A szomszédvárak csatáját a hazaiak magabiztosan nyerték (3:0), azzal együtt, hogy a Tihany a mérkőzés bizonyos szakaszaiban a hazaiak fölé nőtt. A Garics Gábor vezényelte füredi védelem hatékonyan szűrte a Tihany támadásait, ha helyzet alakult ki, Szalkai Gábor biztosított a kapuban. A derbi hőse Miskei István volt, a támadó a második félidőben rövid idő alatt kétszer is betalált, végképp eldöntve a pontok sorsát.

A BFC-t üldöző Perutz FC is könnyedén nyert, a pápaiak idegenben nullázták (4:0) az Ajka Kristályt, a vendégektől az eredményes védőt, Barcsa Tamást emeltük ki.

A harmadik helyen álló Úrkút SK nagy csatában győzött (2:1) a Magyarpolány otthonában, a vendégek második gólját a mezőnyben szerepet kapó hálóőr, Kádár Balázs szerezte.

Varga Tamás 93. percben szerzett találtával verte meg a  Fűzfői AK 3:2-re a Gyulafirátóti SE-ét. A csereként beállt játékos mellett Nyári Dánielt válogattuk be a Balaton-partiak közül csapatunkba.

Miskei István (balra) két fontos góllal biztosította helyét eheti válogatottunkban

Fotó: Penovác Károly

Az eddig gyenge szezont porodukáló Ugod alaposan összeszedte magát, hátrányba került az Ösküvel szemben, ám végül biztos sikert (4:1) aratott hazai pályán. Bakos Gábor kétszer is eredményes volt.

Feltámadást produkált a Péti MTE is, amely 3:0 arányban fektette két vállra a csetényieket, s ezzel el is került a sereghajtó pozícióból. A mezőny legjobbja Kakas József volt, Kun András duplázott a mérkőzésen.

Turner Péter góljával vezetett az FC Zirc-Dudar, amely később hátrányba került a Devecser ellen, végül mégis sikert (3:2) ünnepelhetett.

 

A 13. forduló válogatottja a megye I-ben:

 

Kapus

Szalkai Gábor (Balatonfüred)

 

Hátvédek

Barcsa Tamás (Perutz FC)

Bakos Gábor (Ugod SE)

Garics Gábor (Balatonfüred)

Nyári Dániel (FAK)

 

Középpályások

Kádár Balázs (Úrkút SK)

Turner Péter (Zirc-Dudar)

Kun András (Péti MTE)

Varga Tamás (FAK)

 

Csatárok

Miskei István (Balatonfüred)

Kakas József (Péti MTE)

 

A Magyarpolány-Úrkút mérkőzés összefoglalója, többek között Kádár Balázs góljával:

Ilyen volt a Várpalotai BKS-Balatonalmádi meccs:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!