Sport

2017.07.18. 16:10

Igazi fociláz lett úrrá Kamondon

KAMOND Edzés nélkül is veretlenül nyerte az MTD Hungária labdarúgó megyei III. osztály északnyugati csoportját a Kamond együttese.

Napló sport

A Kamond kiválóan teljesített a 2016/17-es idényben, a 24 mérkőzésből 23-at megnyert, és csupán egyszer ikszelt, vagyis veretlenül nyerte meg az északnyugati csoportot.

- Három éve van együtt a keret, összetartó és rendkívül befogadó társaság a miénk - kezdte Németh László, a csapat vezetőedzője. - A bajnokság kezdete előtt a dobogót tűztük ki célul, de cseppet sem bánjuk, hogy végül a legelőkelőbb helyet sikerült megszereznünk.

A tréner elmondta, arra törekszenek, hogy a mérkőzésen mindenki játéklehetőséget kapjon, a kispadról mindenkit becserél, még akkor is, ha esetleg szorosabb az eredmény. Edzés nincs, csupán hétvégén, a bajnokira jönnek össze.

Németh László külön ki-emelte Tomor Tibor teljesítményét, aki 59 találattal gólkirályi címet szerzett, illetve Bódis Csabát, aki az egyesület elnöke, ugyanakkor igazi példakép, a pályán és azon kívül is remek munkát végez.

A Kamond az idény egészében kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, ha csak a statisztikákat nézzük, akkor is teljesen megérdemelten nyerte meg a pontvadászatot. Hetven pontot szerzett, míg a második helyezett Borsosgyőri ISE jócskán lemaradt tőle, 53 egységet zsebelt be.

Az FC Kamond vereség nélkül nyerte meg a bajnokságot Fotó: FC Kamond

A Kamond az MTD Hungária Veszprém megyei kupában is dicséretesen szerepelt: egészen a nyolcaddöntőig menetelt, ott a megyei I-es bajnok, a Pápai Perutz állította meg. A kupaszereplés során a megye II-es Herendet és a megye I-es Magyarpolányt is két vállra fektette.

- Nagy ünnepséget tartottunk a bajnoki cím megszerzését követően, a díjkiosztón részt vett Kamond szlovákiai testvérfaluja, Szap is.

- Igazi fociláz lett úrrá a falun és a környéken is. Még a szomszédos településekről, (ahol nincs nagypályás foci) is átjártak a nézők. Most nem tudtuk vállalni a másodosztályú szereplést, de bízunk benne, hogy jövőre találunk támogatót, és akkor nem jelent majd gondot a magasabb szintű elvárás teljesítése - hangsúlyozta Németh László.

A tréner beszámolt a változásokról is. Több fiatallal erősítik meg a keretet: Gőgös Jácintot Dabronyból, Szabó Sándort Bobáról, Szántó Benjamint Hosszúperesztegről igazolják le. Két távozójuk is akad: Gombos Tibor abbahagyja, Rápolti László máshol folytatja.

- Szeretnénk megvédeni a címünket. És legközelebb, reményeink szerint, már arról is beszélhetünk, hogy a megye II-es bajnokságba neveztünk be - zárta Németh László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!