Sport

2017.02.04. 18:45

Idénynyitó Telekom módra

Felszabadult, könnyed játékkal abszolválta a Metalurg Szkopje elleni idénynyitót a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttese a SEHA-Ligában.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém-Metalurg 33:21 (15:7)

Veszprém, 4000 néző. V.: Brunovsky, Canda (szlovákok). Telekom Veszprém: ALILOVIC – GAJIC 6 (1), Kopljar 2, Chema, SULIC 6, Ilic M. 3, IVÁNCSIK 4. Csere: Schuch, TERZIC 1, Lékai 2, BLAGOTINSEK 5, Tóth A. 2, Ligetvári, Milasevic, Gulyás 2. Edző: Javier Sabate. Metalurg Szkopje: Arsic – Velkovski, Gugleta, Drogrishki 2, Obradovic 3, Ilic V., KUZMANOVSKI 5. Csere: Tomovski (kapus), PESHEVSKI 5, Palevski 1, Neloski 1, Kosteski 2, Krstevski 2 (1). Edző: Lino Cervar.

Kiállítások: 6, ill. - perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 3/1.

A téli pihenőt követően először lépett pályára a Telekom Veszprém, amely a SEHA-Ligában volt érdekelt a kisebbik szkopjei csapat, a Metalurg ellen. Persze a szünet sem telt tétlenül, hiszen Josep Espar Moya másodedző és Tombor Csaba vezetésével a csapat egyik fele szorgalmasan dolgozott, míg a másik fele a világbajnokságon tüsténkedett.

Egyelőre nem nevezték a mononucleosisból felépült, és egyre jobb erőnlétnek örvendő Ivan Sliskovicot és a combhajlító izomsérüléssel küszködő Aron Palmarssont sem. Hiányzott még Cristian Ugalde, Nagy László, Ancsin Gábor, Andreas Nilsson, és Gasper Marguc is. Ellenben ott volt a csapatban a régen látott Mirko Milasevic, és az ifjú Tóth Attila.

 

Ilic M. bombájával indult a gólgyártás. A vendégek érdekes taktikát választottak, minden támadásra lehozták Arsic kapust és két beállóval próbáltak rohamozni. Sulic duplázott, de a Metalurg két gyors góllal válaszolt. A macedónoknak esélye volt az egyenlítésre is, ám zsinórban háromszor védett Alilovic. Kihagyott veszprémi lehetőségeket követően Obradovic kiegyenlítette az állást (3:3). A Szkopje átvehette volna a vezetést is, ám Ilic V. kapufára lőtte a megítélt hétméterest, majd Gugleta ziccere akadt el Alilovicban. Gajic viszont precízen célzott, kétszer is (12. perc: 5:3). Hiába kért időt Cervar edző, a 16. percben már 7:3 állt az eredményjelzőn.

Terzic kapta az első kiállítást a találkozón, Obradovicot gyomrozta meg, ezt az időszakot egy góllal nyerte a Metalurg (9:6). Alilovicnak továbbra is sokat köszönhetett a Veszprém, többek között Gugletat is megdelejezte büntető lövés közben, míg a túloldalon Blagotinsek már háromnál járt, így 13:6-ra alakult az állás. A félidő magabiztos, veszprémi előnnyel zárult (15:7).

Felváltva estek a gólok a szünet után, de mivel a veszprémi védelem ezúttal nem volt olyan szigorú, mint ahogy azt megszokhattuk, így Javier Sabate kénytelen volt időt kérni (38. perc: 19:12). Sőt, újabb hazai hibákat követően 19:14-re zárkózott a Szkopje. Tóth Attila vetett véget a góltalanságnak, aztán Terzic remek passzából, Sulic, utána pedig Iváncsik is betalált, s egyből helyre állt a rend (22:14). Terzic és Sulic összjátékából újabb szép gól született, Iváncsik pedig saját térfeléről volt eredményes, így pillanatok alatt 25:14-re módosult az eredmény.

Ligetvári kiváló labdaszerzésével érkeztünk el az utolsó percekhez, az indítását Gajic váltotta gólra (28:15). A hátralévő időben szebbnél szebb veszprémi találatokat láthattunk, s a szép számú közönség vastapssal búcsúzott kedvenceiktől, akik vasárnap az Izvidac Ljubuski gárdáját látják vendégül 19.15 órától.

Lino Cervar: - Tudtam, hogy ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz a csapatom számára, de ma a Veszprém egyszerűen jobb volt. Egész jól kezdtük a találkozót, de aztán nagyon sok hibát vétettünk. A hazaiak magasabb szinten kézilabdáztak és megérdemelten nyertek. Remélem, a következő meccsen jobban fogunk teljesíteni.

Nemanja Obradovic: - A Veszprém bebizonyította, hogy egy jó csapat. Sajnos mi alulmúltuk önmagunkat.

Javier Sabate: - Örülök a fiatal játékosok teljesítményének. A csapat még nem százszázalékos, de dolgozunk tovább. Most egy kicsit fáradt a gárda, de ez teljesen normális, mivel rengeteget edzünk. A kapusedzőnk óriási munkát végzett a héten, ez Alilovic teljesítményén is meglátszott. Tizennyolc indítást láthattunk, ennek kifejezetten örülök, mert korábban sokan kritizáltak minket és azt hitték, lassúak vagyunk. Örülök, Ligetvári Patrik játékának is, aki a világbajnokságon is kiemelkedőt nyújtott.

Mirsad Terzic: - Nehéz volt a Metalurg ellen játszani, hiszen egy új védekezési szisztémát mutattak be, hét emberrel támadtak. A védekezésünk lehetne koncentráltabb, ezen még javítanunk kell. Minden mérkőzést meg kell ragadnunk, hogy jobbá váljunk, fejlődjünk és reméljük, egyszer véget ér a sérülésekkel teli időszak és végre teljes csapattal tudunk kiállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!