Sport

2017.04.18. 15:05

Idegfeszítő, csodás siker - A Telekom Veszprém zsinórban kilencedszer kupagyőztes

Veszprém - Tíz perccel a kezdés előtt csupán három asztalnál ültek a veszprémi, sportos étteremben. Szabadnap ide, húsvéti ünnepek oda, vannak, akik közösségben, arénahangulatban akarták ünnepelni a Telekom Veszprém 26. Magyar Kupa-győzelmét.

Donát Tamás

Közben megcsörrent a telefon. Almádi népszerű vendéglőse, Balázs hadarta gyorsan, hogy mégsem nyer hattal a Pick Szeged a döntőben, döntetlen lesz: - Most tettem rá tízezer forintot, mert kilencszeres a szorzó - tette hozzá, majd vonalat bontott.

Éppen ideje, mert már a Himnuszt énekelték a debreceni csarnokban. A közben majdnem megtelt helyiségben a társaság egyik hölgy tagja megszólalt, hogy na srácok, hadd lássam az arcotokat, vajon mit árul el a meccsel kapcsolatban. Olyan sokat nem.

Aztán megkezdődött a harc, 3:1 a Szegednek, jobb szélről ziccert lőttek, Mikler kiütötte a jobb felső sarok elől. "Ez az, Roli!" - morajlik a terem. Marguc száguldott, átejtette Sierrát, magasban a kezek. Szárnyalt a Telekom, a Mister időt kért és toporzékolt az övéivel. Hangos kacagás a képernyők előtt.

Azok a veszprémi szurkolók, akik nem tudtak elutazni Debrecenbe, itthon, a képernyők előtt is közösen szurkoltak kedvenceikért
Fotó: Pesthy Márton

"Ideges a Hókuszpók" - mondta a veszprémi mezbe öltözött fiatalember, és elégedetten kortyolt a söréből. Nagy Laci hetet tehetett volna közé, de kihagyta.

"Ez már nem az első, Lacika" - hasított a levegőbe egy hang. Négygólos előny a szünetig, 13:9. Csendes, bizakodó, de visszafogott értékelés az asztaloknál.

Rémálom a folytatásban. Elfogyott a hatgólos előny. Sőt, már a Szeged vezetett. Csendes kétségbeesés hullámzott végig a helyiségen.

"Egy gól tizenhárom perc alatt, már megint mi történt velünk, hozd már le a Rolit!" - üzenték Sabaté mesternek a Főnixbe. "Na végre, előbb kellett volna" - mondták többen is egyszerre.

Kettős emberhátrányban Lékai lőtt gólt!

Andreas Nilsson ellen követték el a sorsdöntő szabálytalanságot
Fotó: Ary György

"Bravóóó, Máté!"- zengte a maroknyi tábor idehaza. Idegfeszítő utolsó perc. Egy ide, de egyenlített a trónkövetelő, 22:22. "Megint büntetőkkel dől el, mint tavaly" - suttogták a jelenlévők csak úgy maguknak. De mégsem. Villan a piros Gabernak, mert nem engedi Nilssonnak az üres kapuba lőni a labdát. Hála az új szabálynak, ezért hétméteres is jár. Méghozzá időn túli!

"De ki lövi be, fiúk, mert kettő már kimaradt" - kérdezik egymástól kétségbeesetten a szurkolók. Mindenki talpon. "Gyerünk, Pálma, belövöd" - biz-tatták az izlandi, művész "jégembert".

"Igeeennnn" - szakadt fel egyszerre ötven torokból a győzelmet jelző hangbomba, és az egymást csak alig ismerők borultak a másik nyakába, ahogy a telekomos fiúk tették több száz kilométerrel távolabb.

"Óvjátok meg, szegedi-ek!" - bökték oda a képernyők felé még néhányan. Aztán újabb kör söröket kértek a pultos hölgytől. A győzelemre ittak. A 26. Magyar Kupa-sikerre, zsinórban a kilencedikre!

Almádiban pedig Balázs dühösen döngölte földbe a semmit sem érő mixét. A Mol-Pick Szegedhez hasonlóan ő is időn túl veszített. Csodálatos meccs volt. A kézilabda ünnepe.

A szurkolók szerint toporzékolt a szegediek mestere

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!