Sport

2017.01.09. 15:50

Idegenbeli győzelem

Pécs - Tartalékosan és idegenben is győzni tudott a Sümegi RE NB I-es férfi röplabdaegyüttese az új év első bajnoki találkozóján, a Pécs ellen.

B. Virág Rita

PTE-PEAC-Sümeg

1:3 (23, -20, -9, -24)

Pécs, 100 néző. PTE-PEAC: Demeter, Fodor, Horváth B., Portik, Storcz, Várhalmi. Csere: Baji (liberó), Pólics, Soós, Szabó T., Wohlfárth. Edző: Gyöngyösi Zoltán.

Sümegi RE: Dolgos, Nagy, Iván, Kotin V., Kaposi, Madár. Csere: Hartinger (liberó), Dóber, Óhidi, Illés. Edző: Mészáros Péter.

A Sümegi RE értékes idegenbeli sikert aratott Pécsett
Fotó: Penovác Károly

A sümegiek eléggé tarta-lékosan tudtak csak elutazni Pécsre, miután a csütörtöki edzésen Soós András külső-bokaszalag-szakadást szenvedett, rajta kívül még Szabó Gergelyt is nélkülözték.

A hiányzók miatt gyakorlatilag két feladóval és újszerű felállásban lépett parkettre a Sümeg. A nehézségek da-cára jól játszottak Mészáros Péter tanítványai. A két csapat fej fej mellett haladt, de a végjátékban kisebb koncentrációs hibák után a hazaiak örülhettek.

A folytatásban feljavult a Sümeg nyitásfogadása, és ez sorsfordítónak bizonyult. A második szettben végig vezetve egyenlített az SRE, a harmadikban egyszerűen állva hagyta ellenfelét, a negyedikben pedig szoros csatában, de biztosan nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!