Sport

2016.11.29. 16:33

Huszonhat perc kiállítást is elbírt az Ajka

Csak a nevében volt rangadó az Ajka szentgotthárdi vendégjátéka, miután Poór Tamás tanítványai egyszerűen leiskolázták ellenfelüket. Ezzel a sikerrel Veszprém megyei társaság továbbra is listavezető a férfi kézilabda NB II-ben.

B. Virág Rita

NBII, férfi

Várpalotai BSK–Balatonfüredi KSE II 26:23 (14:11)

Várpalota, 300 néző. V:. Kovács, Turák. Legjobb góllövők: Falkner A. 5, Mecseki B. 4, Devecseri A. 3, ill. Takács A. 5, Németh G. 4, Papp K. 3.

A Várpalota két fiaskó után talált vissza a győzelem útjára. A füredi serdülőknek ez volt a héten a második mérkőzése, fizikálisan bírták a tempót, inkább a koncentráció hiányzott.

 

Telekom II–Veszprém KKFT II 31:21 (16:9)

Veszprém, 100 néző. V.: Ács, Tóbiás. Legjobb góllövők: Nass Á. 8, Kurucz M. 4, ill. Szabó B. 5.

A Telekom II végig kézben tartotta a mérkőzést és már az első félidő végére tetemes előnyt szerzett. Szünet után a városi rivális felzárkózott háromra, de a Telekom javította hibáit és végül hatékony, zárt védekezéssel felőrölte ellenfelét.

 

Szentgotthárdi KK–KK Ajka 21:37 (8:19)

Szentgotthárd, 250 néző. V.: Lábadi, Szakatics. Legjobb ajkai góllövők: Vadkerti, Tóth A. 8-8, Bajnóczi M. 6, Zeitler V. 6.

Csak 2:0-ig tudott vezetni a Szentgotthárd, innentől átvette az irányítást az Ajka és 4:7-re, majd 6:11-re meglépett. A játékvezetők főszereplővé léptek elő, az Ajka folyamatosan emberhátrányban játszott (összesen 26 percnyi kiállítást kapott), de ez sem zökkentette ki Poór Tamás tanítványait, akik gyakorlatilag az első félidő végére eldöntötték a két pont sorsát. A szünet után még inkább rákapcsoltak a vendégek és behozhatatlan előnyre tettek szert (11:27), a listavezető győzelme egy pillanatra sem forgott veszélyben.

Fotó: Penovác Károly

Georgikon DSE–Bakonyerdő Pápa 29:29 (13:15)

Keszthely, 100 néző. V.: Drinóczi, Hornyik. Legjobb pápai góllövők: Bors P. 9, Szakács D. 6, Kapcsándi K. 6.

 

NB II, női

VESC–Büki TK 19:22 (6:13)

Veszprém, 100 néző. V.: Gadányi, Szabó. Legjobb veszprémi góllövők: Szirmai J. 4, Juhász A. 3, Gaschler D. 3.

Borzasztóan kezdett a VESC, a második gólját mindössze a 15. percben szerezte. A hazaiak naggyá tették a vendégek kapusát, akit csak az első félidőben tizenhárom alkalommal lőttek telibe a veszprémiek. A rendkívül hullámzó produkciót nyújtó VESC két meccsre való helyzetet hagyott ki, így nem is tudta otthon tartani a pontokat.

 

Tapolca VSE–Celldömölk 20:25 (11:16)

Tapolca, 100 néző. V.: Rozina, Szászfai. Legjobb tapolcai góllövők: Csillag V. 6, Dorffinger R. 4.

Remekül kezdett a Tapolca, 23 percig teljes mértékben a hazai csapat irányította mérkőzést. Ezt követően olyan hibák csúsztak be a támadó és védőmunkába, ami összességében a celliek sikerét hozta.

 

VKLSE Győr–Nemesvámos 29:24 (15:12)

Ikrény, 100 néző. V.: Atyimov, Jáger. Legjobb nemesvámosi góllövők: Gerstmár Sz. 8, Gerstmár R. 6, Kovács A. 4.

A listavezető ellen sokat hibázott a Nemesvámos, főleg támadásban, emiatt könnyű gólokat kapott és az átlövésekkel is adós maradt a Veszprém megyei társaság. Míg a VKLSE az NB I/B-ből, addig a Nemesvámos a megyei bajnokságból érkezett, mégsem játszott alárendelt szerepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!