Sport

2017.06.08. 14:35

Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Némi keserűség egy jó szezon után

VESZPRÉM A tavalyi negyedik hely után idén már ezüstérmet ünnepelhetett a Hoya Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s férfi kosárlabda-együttese. Mérész Csaba edző jónak értékelte a szezont, bár a döntő miatt még van benne némi keserűség.

B. Virág Rita

Pocsékul indult a szezon a Veszprém számára, hiszen kikapott az Oroszlánytól, majd az MTK Törökbálint csapatától is. Már ekkor sokan temették az együttest, pedig ezt követően nemcsak lábra állt a csapat, hanem szenzációs szériába kezdett. Ezt követően ugyanis 19 mérkőzésen nem talált legyőzőre. A szezon egyik kulcsmérkőzésén, Oroszlányban pedig óriási diadalt ünnepelhetett (80:87).

- Valóban az OSE elleni, idegenbeli bravúr átszakított a srácokban egy lelki gátat, s ettől kezdve nagy önbizalommal léptek parkettre minden alkalommal. Ekkor még nem tudtuk átvenni a vezetést a táblázaton, de miután az Oroszlány kikapott a Bonyhádtól is, az élre ugrottunk - magyarázta Mérész Csaba, a veszprémiek szakvezetője.

A tizenkilenc győztes meccs után kisebb megingás következett a Hoya életében, hiszen az utolsó fordulóban, ami már nem számított sehová sem, hazai pályán kikapott a Széchenyi Győr gárdájától.

Kálló Nándor (balra, fehérben) és Körtélyesi Gergely is kulcsfigurája volt az ezüstérmet nyerő veszprémi kosárlabdacsapatnak Fotó: Penovác Károly

- Mindnyájan tudtuk, hogy nem történik tragédia, ha esetleg vesztesen hagyjuk el a pályát. Biztos vagyok benne, hogy a fiúk másként játszottak volna, ha szükség lett volna az alapszakasz utolsó fordulójának eredményére is. Ezek a fiúk nem gépek, szóval nem kudarcként éltük meg ezt a vereséget, hiszen így is abszolút győztesként indulhattunk neki a rájátszásnak - hangsúlyozta a tréner.

A play-off első körét könnyedén teljesítette a Hoya, Miskolc ellen viszont becsúszott egy hazai fiaskó, ami sokakat megrémített.

- Nem úgy indult ez a párharc, ahogy azt elterveztük, viszont én szentül hittem benne, hogy Miskolcon is képesek vagyunk a bravúrra. Így is lett, és a harmadik meccsen már azt játszottuk, amit tudunk - vélekedett az edző.

A döntőben aztán a papírformának megfelelően a Debrecennel csapott össze a Veszprém, amely a cívisvárosiak 2:0-s sikerét hozta.

- Az első összecsapást alaposan megnehezítette, hogy eltiltás miatt Körtélyesi nem szerepelhetett. A debreceni találkozó miatt viszont van bennem némi keserűség, mert ott némi szerencsével nyerhettünk volna is, és akkor szombaton a harmadik meccsre készülhetnénk. Persze így is jónak értékelem a szezont, egy tízedik és egy negyedik hely után megérdemelten szereztünk ezüstérmet - összegzett Mérész Csaba.

Megtudtuk még azt is, Kámán Tamás visszavonulása után Jilling László sem marad Veszprémben. Nemrég bejelentették Hegedűs Gergely leigazolását, és nyáron még további játékosok érkezésére is számíthatunk.

Mérész edző főleg 1-2-es posztokon bevethető, jó kezű irányító szerződtetését vetítette előre, de az érkezők száma attól is függ, miként erősítenek majd a vetélytársak az átszervezés előtt álló második vonalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!