Sport

2017.04.05. 18:45

A Hódmezővásárhely lesz csütörtökön a Hoya ellenfele

Veszprém - A keleti csoport negyedik helyezettje, a Vásárhelyi Kosársuli ellen kezdi meg a rájátszást a férfi kosárlabda NB I/B abszolút alapszakasz-győztes gárdája, a Hoya Pannon Egyetem Veszprém együttese.

B. Virág Rita

Az elmúlt héten, az alapszakasz utolsó fordulójában a Veszprém némi meglepetésre, hazai pályán kikapott a Győrtől (78:84). Ám Mérész edző tanítványai így is káprázatos sorozatot tudhattak magukénak, miután szeptember óta tizenkilenc alkalommal is győztesen hagyták el a pályát. A 19:3-as mutatóval pedig nemcsak megnyerték a nyugati csoportot, hanem az abszolút sorrendben is az első helyen végeztek.

Az alapszakaszsiker a dicsőség mellett azt is jelenti, hogy a csütörtökön induló rájátszásban végig pályaelőnyt élvezhet a Hoya Pannon Egyetem.

Rögvest az első körben a négy közé jutás a tét a Vásárhelyi Kosársuli ellenében. A rivális Hódmezővásárhely negyedik helyen zárt a keleti csoportban, tizennégy győzelmet és nyolc vereséget gyűjtve. Fontos információ viszont, hogy az ellenfél idegenben nem túl acélos, vendégként hatszor kapott ki, és ötször tudott nyerni.

- Szeretnénk minél hamarabb rövidre zárni ezt a párharcot - kezdte Mérész Csaba, a Hoya Veszprém szakvezetője.

A veszprémiek (a labdával Pavlovic) szeretnék minél rövidebbre zárni a Vásárhely elleni csatát Fotó: Penovác Károly

- A Vásárhelyről érdemes tudni, hogy kifejezetten gyors kosárlabdát játszik, sokat egy-egyezik, kettő-kettőzik - erre építve támadásait. Nyilván alaposan kielemeztük a játékát, felkészültünk, azonban csak akkor lehetünk eredményesek, ha a megszokott módon, koncentráltan védekezünk és pontosan támadunk - összegzett a szakvezető.

A párharc két győzelemig tart. Az első mérkőzést csütörtökön 17 órai kezdettel rendezik a Vetési gimnázium sportcsarnokában, a második mérkőzést jövő héten rendezik meg.

A további párosítások a sorozatban

Mindkét NB I/B-s csoportból az első négy helyezett jutott be a felsőházi rájátszásba. Itt a két csoportelső a másik ág negyedikjével találkozik, a két második pedig a két harmadikkal. A párharcok két győzelemig tartanak, majd az elődöntőben folytatják a küzdelmet
a csapatok. A Veszprém-Vásárhely párosítás már ismert, az Oroszlány a Nyíregyházával, a Törökbálint a Debreceni EAC-cal, míg a Széchenyi Egyetem Győr a Miskolci EAC-cal méri össze felkészültségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!