Sport

2017.02.24. 19:07

Elképesztő széria: megvan a tizenötödik siker is!

Végig vezetve, néhol kissé megtorpanva, de összességében magabiztosan győzte le a PVSK-Kronosz Kiadó együttesét a Hoya Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabda együttese. Zsinórban tizenötödször nyertek Mérész Csaba tanítványai.

B. Virág Rita

Hoya-PVSK 84:63 (20:14, 19:13, 22:20, 23:16)

Veszprém, 300 néző. V.: Reisz, Kéri, Pécsi. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Pavlovic 23/6, Körtélyesi 12, Hegedűs 14, Helmeczi 10, Kálló 6. Csere: Simon 2, Szücs 2, Kámán 5, Jilling 9/3, Sipos 1, Szeifert. Edző: Mérész Csaba. PVSK-Kronosz Kiadó: Popgyákunik 8, Riskó 7, Antóni 15/6, Krnjajski 1, Demeter 13. Csere: Bíró 2, Dragasevic 13, Bokor, Kövecs, Soós 4. Edző: Juhász Olivér.

Úgy tűnik, a megyeszékhely kosárszerető közönségét is lázba hozta, hogy a listavezető Hoya zsinórban tizenötödik sikerére készült, mert végre megtelt a Vetési gimnázium lelátója.

Körtélyesi kosarával indult a találkozó, majd a következő pillanatban a remek center már a másik palánk alatt blokkolta ellenfelét. Gyors és pontos játékkal 10:5-re, majd 14:5-re is meglépett a Veszprém. Kifejezetten jól védekeztek a hazaiak, a labdaszerzések után pedig gyors indításokkal szépen gyűjtögették a pontjaikat. A negyed hajrájában kisebb technikai hibák csúsztak az egyetemisták játékába, ezt kihasználva 20:14-re zárkózott fel a Pécs.

A második játékrészre feljavult a vendégek védelme, Mérész edző igyekezett megtalálni a leghatékonyabb ötösét. Kámán fújt riadót és egy kettő plusz egyes akcióval 25:16-ra alakította az állást. A Veszprém óriási rohamot indított és Pavlovic, valamint Hegedűs kosaraival 34:16-ra elhúzott. A zóna védekezésre váltó Baranya megyeiek viszont 11:3-as pontvadászattal zárták az etapot (39:27).

A szünet után Kámán melegítőt húzott, a meccs után derült ki, hogy csúnyán meghúzódott.

A második félidőben másfél percig mindkét oldalon több helyzet is kimaradt, majd Pavlovic vetett véget a kosárínségnek (41:27). Aztán Körtélyesi vette hátára csapatát (49:29), de a 20 pontos differencia túlontúl megnyugtatta a hazaiakat. A PVSK így a negyed végére visszajött a meccsbe (55:45). Pavlovic kezeskedett róla, hogy újra tíz pont fölé hízzon a különbség.

A záró felvonásban a Pécs többször is tíz pont alá került, ám ekkor Jilling vette kézbe az irányítást és végül csapata biztosan hozta a kötelező, tizenötödik sikert.

Mérész Csaba: - Gratulálok a fiúknak. Büszkék kell, hogy legyünk erre a csapatra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!