Sport

2016.02.03. 12:36

Hosszabbított a BL-győztes irányító!

Veszprém - Egy évvel meghosszabbította az idén nyáron lejáró szerződését az MVM Veszprém irányítója.

B. Virág Rita

Chema Rodriguez így 2017. június 30-ig kötelezte el magát a bakonyiakkal. A klubtól azt is megtudtuk, opciós szerződést kötöttek a spanyol kézilabdázóval. Ez azt jelenti, az egyesületnek opciós joga van további egy szezonra meghosszabbítani a kontraktust.

Az 1980-as születésű játékos még 2012-ben érkezett Veszprémbe, az MVM Veszprém színeiben eddig 143 mérkőzésen lépett pályára és azokon 222 gólt szerzett.

A spanyol válogatottban összesen 113 alkalommal lépett pályára, de most kimaradt a nemzeti csapatból és a lengyelországi Európa-bajnokságon sem vett részt. Élvonalbeli pályafutását a spanyol Valladolid együttesében kezdte, majd 2007-ben a Ciudad Realhoz igazolt, amellyel többek között két alkalommal megnyerte az európai kézilabda legrangosabb trófeáját, a Bajnokok Ligáját is. A Ciudad Real jogutódjában, az Athletico Madridban is lehúzott egy szezont, majd Carlos Ortega hívószavára Veszprémben folytatta pályafutását.

Tavaly év végén Javier Sabate vezetőedző már többször kihangsúlyozta, szeretné, ha az egyesület meghatározó játékosaival, így Terziccel, Iváncsikkal, Chemával, Schuchhal és Gulyással is hosszabbítana a klub. A szakvezető kérése ezúttal is teljesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!