Sport

2015.07.22. 17:22

Hőségben játszottak - Leendő bajnoki riválisát fogadta az FC Ajka

Ajka - Az óriási hőség ellenére is hajtós edzőmeccset játszott az FC Ajka NB II-es labdarúgócsapata a Dunaújvárossal, amelynek a kapuját az expápai Szűcs Lajos védte.

Horváth Gábor

FC Ajka - Dunaújváros 1:1 (1:0)

Ajka, 200 néző. V.: Szilasi. FC Ajka: Czirjék - Kovács G., Pákai, Császár (Zsirai, 60.), Nagy - Horváth, Gunther (Pavlitzky, 46.) Kovács D. (Beszterczei, 46.), Sándor (Lattenstein, 60.), Major - Sowunmi (Vittman, 60.). Vezetőedző: Jákli Péter.

Dunaújváros PASE: Szűcs - Villám (Tamaskó, 46.), Vaskó, Burucz (Sárközi, 64.), Czár - Petneházi, Magasföldi, Tóth Cs. (Murai, 46.) Jakab, Fejős (Tóth T., 64.), Orosz. Vezetőedző: Artner Tamás.

A 14. percben szép ajkai támadás futott végig a jobb oldalon, Horváth Kovács D. volt a labda útja, utóbbi remekül ugratta ki Majort, aki a 12 méterről Szűcs mellett a kapuba lőtt, 1:0.

Az FC Ajka (az előtérben Gunther Zsolt) játékoskerete összeállt, a jövő héten rajtol a bajnokság. Fotó: Penovác Károly

A 90. percben egy felesleges ajkai szabálytalanság miatt Petneházi 25 méterről végezhetett el szabadrúgást és nagy erővel a bal felső sarokba lőtt, 1:1.

A szinte elviselhetetlen meleg ellenére mindkét csapat játékosai sokat futottak, nem volt üresjárat egyik oldalon sem. A vendégek néha kissé túlzásba vitték a szabálytalanságokat, ugyanakkor szép támadásokat láthattak a nézők, ezek után azonban egy kivételével kimaradtak a helyzetek.

Az FC Ajka még egy edzőmeccset játszik a jövő hétvégi bajnoki rajt előtt. Az együttes szombaton a Győr-Moson-Sopron megyei Bágyogszovátára látogat, ahol a szintén NB II-es Gyirmót ellen lép pályára 17 órakor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!