Sport

2016.10.12. 20:10

Hibátlan Palota - Az ajkai Ignácz kilenc gólt lőtt

Megyei körkép - Továbbra is makulátlan mérleggel vezeti a Várpalotai Bányász SK alakulata a férfi kézilabda NB II tabelláját. Újra nyert az Ajka is, a Telekom II pedig ikszelt idegenben.

B. Virág Rita

NBII, férfi

KK Ajka-SZESE Győr II

33:29 (15:8)

Ajka, 250 néző. V.: Altmár, Horváth. Legjobb ajkai góllövők: Ignácz K. 9, Vadkerti, Tóth A. 5-5.

A fiatal győri csapat ellen jól kezdtek az ajkaiak, kemény és határozott védekezésüknek köszönhetően a félidő közepére már ötgólos volt a különbség (10:5).

A vendégek időkérése sem változtatott a játékon, így a szünetben biztos előnnyel pihenhettek meg a hazaiak. A térfélcserét követően tovább nőtt az ajkai
előny, köszönhető annak is, hogy a kapuban Horváth szenzációsan védett, elöl pedig mindenki kivette a részét a gólgyártásból (25:13). A mérkőzésen magabiztos ajkai siker született.

A Várpalotai Bányász SK (a képen Daruság Bálint) eddig kiválóan teljesít az NB II-es bajnokságban
Fotó: Nagy Lajos

VKKFT II-Várpalota

21:31 (11:13)

Veszprém, 30 néző. V.: Földesi, Halász. A legjobb góllövők: Végh Sz. 7, Erdélyi B. 4 ill. Devecseri Á, 6, Németh F. 5, Szabó P. 5.

A hazaiak kezdtek jobban, a Veszprém többször is három góllal vezetett. A félidő végére azonban fordított a Bányász. Szünet után a Palota uralta a játékot, többször tíz gól fölé nőtt a különbség, és megérdemelten nyert.

BKSE II-Georgikon

31:28 (19:13)

Balatonfüred, 150 néző. V.: Rozina, Szászfai. A legjobb balatonfüredi góllövők: Gál D. 7, Varga M. 5.

Hat kihagyott ziccer után a vendégek szerezték az első találatot. Az első húsz percben kifejezetten szorosan alakult a meccs (9:9), de aztán begyújtották a rakétákat a fürediek a játékrész végére tetemes előnyt dolgoztak ki. A szünet után azonban mintha belealudtak volna a meccsbe a hazaiak, a Keszthely vérszemet kapott és felzárkózott (23:22). Szerencsére a hajrában a balatoniak higgadtabbak maradtak, így megszerezték a két pontot.

Szentgotthárd-Telekom II

27:27 (14:14)

Szentgotthárd. V.: Bán-Farkas, Miksó. A legjobb veszprémi góllövők: Éles B. 6, Kurucz M. 5, Dávid M. 5.

Pásztor István: - Jól játszottunk, nagy küzdelem alakult ki, de még meg kell szoknunk az NB II erősen a hazai csapathoz húzó játékvezetését. Elégedett vagyok
a fiúkkal, korrekt körülmények között szerintem 6-7 gólos különbség volt a két csapat között.

Tarján SE-Bakonyerdő

30:19 (14:11)

Tarján. V.: Báthori, Lamberg-Liszkai. Legjobb pápai góllövők: Bors M. 7, Kapcsándi K. 4.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!