Sport

2016.09.29. 20:25

Hibátlan csapat: A védelemben is remekel a támadó

Pápa - Továbbra is hibátlanul, pontveszteség nélkül menetel a Pápai Perutz FC a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban: Marton Miklós tanítványai legutóbbi két meccsükön összesen 13 góllal terhelték meg az ellenfelek hálóit.

Polgár Tibor

A remek szereplésről Szalai Gáborral, a Perutz oszlopos tagjával beszélgettünk.

- Sokan várták a legutóbbi, Ugod elleni derbit, amiből végül nagyon sima ütközet lett.

- Sok ismerős, barát van az ellenfél csapatában, mi is nehéz találkozóra számítottunk - fogalmazott Szalai Gábor. - Ám agresszív játékkal végül sima mérkőzés lett, hiszen nyolc góllal győztünk. Szerintem nincs ekkora különbség a két együttes kö-zött, azonban az Ugod kissé visszaállt, csak idő kérdése volt, hogy mikor sikerül kihasználni a megingásaikat.

- Ráadásul te is betaláltál, és megszerezted az első gólodat a Perutzban. Gyakran mattolod a kapusokat?

- Mostanában sajnos eléggé ritkán, pedig mindenki szeret gólt szerezni. A Perutzban a védelemben játszom, így többnyire szabadrúgásból vagy pontrúgás után van lehetőségem betalálni. Amikor Ausztriában fociztam, támadó középpályás szerepkörben két idényben is gólkirály voltam.

Szalai Gábor nem bánta meg, hogy hazaigazolt Ausztriából Fotó: Polgár Szilárd

- Ha már szóba kerültaz ausztriai vendégjáték, kicsit tekintsünk vissza pályafutásod fontosabb állomásaira.

- A PELC utánpótlásában nevelkedtem. 19 évesen kerültem el Malomsokra, majd Kajárpécre, ahol a megyei első osztályban játszottam. Onnan Ausztriába igazoltam, ott négy évig futballoztam. Aztán idén nyáron úgy döntöttem, haza szeretnék jönni.

- Jó döntést hoztál?

- Egyáltalán nem bántam, hiszen a Perutznál kiválóak a körülmények, a csapattársaimat is ismertem, tudtam, hogy jó együttesbe kerülök. Hét mérkőzésből haton játszottam, ezeken nem kaptunk gólt. Úgy érzem, nem megy rosszul a játék a védelem tengelyében. Ez a csapattársaimnak is köszönhető, így Kovács Szabolcsnak, aki mellett nem nehéz játszani, hiszen komoly tapasztalattal rendelkezik és sokat lehet tőle tanulni.

- A hétvégén ismét a Perutz Stadionban játszik a Pápa, Magyarpolány lesz az ellenfél.

- A Magyarpolány újonc együttes, mindenképpen győzelmet várok. Jó idő lesz a hétvégén, és remélem, az eddigi hét meccsen mutatott gólratörő, agresszív játékunkkal sikerült meggyőznünk a szurkolóinkat, így sokan kijönnek majd a Perutz Stadionba. Szeretnénk élni a bizalmukkal és közönségszórakoztató játékkal újabb győzelmet szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!