Sport

2016.07.23. 14:32

Hét gól a Perutz edzőmeccsén

Szombaton délután harmadik felkészülési találkozóján az NB III-as Rákosmente KSK alakulatát fogadta a Pápai Perutz FC.

Horváth Gábor

Marton Miklós együttesének négy nap alatt ez már a második találkozója volt, hiszen hét közepén Felvidéken is szerepeltek, ahol 2-0-s vereséget szenvedtek. A hiányzók miatt felforgatott összeállításban várta a Perutz a vendégeket, akiknél több ismerős névvel is találkozhattunk, ugyanis egykor Szűcs Lajos, Markek Tamás, Bárányos Zsolt és Dóczi Krisztián is Pápán futballozott.

Az első 30 perc eseménydúsan telt, a negyedik percben a vendégek részéről Törőcsik szerezte meg a vezetést, majd hét perccel később Iványi szabadrúgását Orovecz bólintotta a hálóba. Negyed óra elteltével Bárányos beadását Kokenszky fejelte a kapuba, a vendégek támadója a 35. percben megmutatta, hogy nemcsak fejjel, hanem lábbal is ügyes, ugyanis egy hatalmas szabadrúgást akasztott a bal felsőbe, kialakítva ezzel az 1-3-as félidei eredményt. A második játékrészben egy perc sem kellett az RKSK negyedik találatához, egy jobb oldali beadás után Bujbáczi küldte el egy lövőcsellel védőjét, majd a bal alsóba helyezett. A folytatásban a PELC-es fiatalok is szóhoz jutottak, és jól is szálltak be, bátran futballoztak. A vendégek a 84. percben növelték tovább az előnyüket, egy kapu előtti kavarodást Bujbáczi használt ki. A 6-1-es végeredmény a 91. percben Fitos panenkás büntetőjével alakult ki. Marton Miklós a lefújás után azt mondta, főleg az első félidőben mutatott játékkal volt elégedett.

- Több helyzetet is kialakítottunk az első félidőben, melyeket szokás szerint ki is hagytunk. Az első 45 percben - annak ellenére, hogy a hiányzók miatt felforgatott összeállításban léptünk pályára - megvalósították a játékosok amit kértem, le a kalappal előttük. Szünet után a fiataloknak is megadtam a lehetőséget, és éltek is vele, egyáltalán nem vallottak szégyent. Ami a felkészülésünket illeti, sajnos többen nem veszik felelősséggel az alapozást, nyaralás, ilyen-olyan okok miatt nem járnak edzésre, ami megnehezíti a munkánkat. A játékoskeretben nincs újabb fejlemény, annyit tudok mondani, jó lenne, ha jönne még játékos.

Perutz FC – RKSK 1-6 (1-3) Gsz.: Orovecz ill. Törőcsik, Kokenszky 2, Bujbáczi 2, Fitos

A csapatra július utolsó hetében két meccs vár, július 27-én, szerdán 17 órától Ménfőcsanak, július 30-án, szombaton 11 órai kezdéssel Kapuvár lesz az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!